Печивата във Фермата

"Когато един хлебар вложи любовта и сърцето си в това, което прави, той не е никак беден“ – вдъхновени от тези думи на Чавдар от седмия сезон на „Фермата“, решихме да съберем на едно място рецепти за печива, с които да ви накараме да запретнете ръкави в кухнята. Ароматът на топъл хляб, вкусна баница или изкусно завъртян сладкиш могат да изкушат всеки от нас, но по-важното е, че домашно приготвените печива създават усещането за дом, за топлина и уют. Изберете си рецепта, създайте си малък празник. Добър апетит!

  • Рецептата за този пълнозърнест хляб е от книгата "52 вкусни рецепти за цяла година" с Люси и Таня.Необходими продукти♥ 500 г брашно пълнозърнесто♥ 320 мл хладка вода♥ 1/2 кубче жива мая♥ 1 с.л. ...
  • Необходими продукти За тестото: ♥ 800-900 г брашноБаница♥ 2 яйца♥ 300 г кисело мляко с висок процент масленост♥ 100 мл вода♥ 120 мл хладко прясно мляко♥ 20 г свежа мая♥ 2 равни ч.л. ...
  • Всички обичаме топъл хляб или мека ухаеща питка. Опитайте с тази лесна рецепта и пригответе сами чудно пъстро хлебче.Необходими продукти ♥ 500 г брашно София Мел Пшеничен Микс ♥ 280 мл хладка вода ♥ 6 с.л. олио ♥ 2 ...
  • Мирон се запали от идеята да влезе във Фермата, докато фермерите ги няма, за да опече питка в тяхната печка.И за целта ползва професионални съвети от истински технолог, с когото си говори за тайните и тънкостите в правенето на хляб, чия е основната роля при ...
  • В днешния епизод на "Животът зад Фермата" Мирон ще "краде" занаят от Чавдар, а за благодарност спори задочно с него за ролята на жената в семейството. Ще видите и неизлъчвани кадри на Иван и Андрей от студиото.
  • Време е за втората среща на фермерите със старите български традиции и обичаи. Нашите предци са вярвали, че от хляба по-голямо няма. А днес фермерите разбират какво наистина се крие зад тази народна мъдрост и защо хлябът има такава свещена роля както ...

Новини
  • Последни
  • Най-четени