Новини
  • Последни
  • Най-четени

Рустик пълнозърнест хляб с маслини

Идат празници - запрятайте ръкави в кухнята :)
Снимка: От книгата с рецепти на Люси и Таня

Рецептата за този пълнозърнест хляб е от книгата "52 вкусни рецепти за цяла година" с Люси и Таня.

Необходими продукти

♥ 500 г брашно пълнозърнесто
♥ 320 мл хладка вода
♥ 1/2 кубче жива мая
♥ 1 с.л. захар
♥ 2 ч.л. сол
♥ 125 г маслини

Снимка: От книгата с рецепти на Люси и Таня

Приготвяне

Шупнете маята в хладката вода заедно със захарта. След това, смесете с брашното.

Прибавете солта и нарязаните маслини. Прибавете още вода или брашно, ако е необходимо за доомесване на меко, нелепнещо тесто. Оставете да втаса за около час или до удвояване на обема му.

Загрейте фурната на 200°С. Оформете тестото на кръгло хлебче и го поставете на дъното на дълбока тенджера с дъно около 24 см в диаметър.

Покрийте с капака и печете 40 минути, а след това махнете капака и печете още 15 минути.

Вижте още:

По темата семайство и празници от Ladyzone.bg: