Рецептата за този пълнозърнест хляб е от книгата "52 вкусни рецепти за цяла година" с Люси и Таня.
Необходими продукти
♥ 500 г брашно пълнозърнесто
♥ 320 мл хладка вода
♥ 1/2 кубче жива мая
♥ 1 с.л. захар
♥ 2 ч.л. сол
♥ 125 г маслини
Приготвяне
Шупнете маята в хладката вода заедно със захарта. След това, смесете с брашното.
Прибавете солта и нарязаните маслини. Прибавете още вода или брашно, ако е необходимо за доомесване на меко, нелепнещо тесто. Оставете да втаса за около час или до удвояване на обема му.
Загрейте фурната на 200°С. Оформете тестото на кръгло хлебче и го поставете на дъното на дълбока тенджера с дъно около 24 см в диаметър.
Покрийте с капака и печете 40 минути, а след това махнете капака и печете още 15 минути.
Вижте още:
По темата семайство и празници от Ladyzone.bg: