Всички обичаме топъл хляб или мека ухаеща питка. Опитайте с тази лесна рецепта и пригответе сами чудно пъстро хлебче.
Необходими продукти
♥ 500 г брашно София Мел Пшеничен Микс
♥ 280 мл хладка вода
♥ 6 с.л. олио
♥ 2 с.л. масло
♥ магданоз, копър, сирене, орехи, червен пипер, мак, сусам
Приготвяне:
В купа смесете брашното, водата и 3 с.л. от олиото. Оставете тестото да втаса покрито в топло помещение до удвояване на обема си. След като тестото се надигне, разтопете маслото и заедно с олиото го интегрирайте в тестото. Разделете тестото на 10-12 топки. Оваляйте всяка топка в мазнината, а след това в някоя от предварително накълцаните на ситно свежи подправки.
Наредете в тавичка и оставете за още половин час да се надигнат. Печете на 200°С за половин час, като покриете с алуминиево фолио, за да може да се запазят цветовете на хлебчето.
Рецептата е от книгата "52 вкусни рецепти за цяла година" с Люси и Таня, специално издание на "София Мел"