Новини
  • Последни
  • Най-четени

Баба Дешка с урок по готвене на балотажа

Баба Дешка разкрива рецептата си без притеснение и споделя, че търпението е ключова съставка, както в готвенето, така и в живота

Какви са съставките на едно вкусно ястие. Известната на цяла България баба Дешка отговаря на този въпрос. Мариета Димитрова и беше на гости. Вечно засмяната майсторка на вкусотии баба Дешка от риалити формата „Фермата“ ни посреща в деня на балотажите на много места в страната, за да ни разкаже кои са важните съставки за вкусно ястие и кое ястие асоциира с политиката.

„Сега е сезонът на пърженото, най-хубавото нещо, което се вика „Знобката“. „Знобка“ знаеш ли какво е? От нивата, я гледай какви са различни, като политиката са различни. И чьопави като политиците“, казва кулинарката.

Кулинарката от Горно Драглище казва, че не обича да говори за политика, но има едно желание, свързано с нея – да посети парламента.

Питаме я, ако трябва да даде кулинарно определение на политиката у нас, какво ястие би било най-подходящо.

„Миш-маш. Вие, в града му викате миш-маш, ние, пържено. Пържиш го, пържиш го, може да го изгориш, може и да не го изгориш. Миш-машът е същото, бъркаш и не знаеш какво ще ти се получи“, казва Дешка.

Докато се готви „Знобката“ и обсъждаме политиците, баба Дешка изпича и един хляб с мерудии от нейната градина, защото без хляб на масата не се сяда.