Новини

За формата

„Фермата“ е приключенско риалити, излъчвано с грандиозен успех в над 50 държави по света. След пет изключително силни сезона, най-мащабната продукция у нас се наложи като най-градивното и позитивно тв предаване в българския ефир. „Фермата“ разгръща темите за земята и природата, за изконните български ценности, традиции и занаяти, и мотивира зрителите да се завърнат към корените си. Неслучайно шоуто, посветено на опознаването на българския дух, е определено за най-запомнящото се телевизионно събитие за 2017 година („Маркет линкс“).

Първият сезон на „Фермата” върна 19 българи 100 години назад във времето, за да живеят 3 месеца далеч от съвременната цивилизация и нейните удобства - ток, течаща вода и комуникации. Вторият сезон заложи на патриотизма, а третият - „Ново начало“, постави участниците в сурови условия на живот и пред екстремни физически изпитания. „Фермата“ 4 премина под мотото „Съединение“ и обедини българите от всички краища на света, за да покаже какво би се случило, когато всички заживеят под един покрив. През 2019 г. „Фермата“ отправи поглед към българското общество и съвместното „съжителство“ между бедни и богати. Участниците в риалитито успяха да съборят стената помежду си и се обединиха в създаването на един „Нов свят“. В шестия сезон на предаването 21 българи – заедно, а не разделени, извървяха „пътя на мечтата“ на един българин, който се е посветил на каузата да спаси изчезващата българска порода – каракачанска овца, като изградиха истински горски храм на българщината в полите на Витоша планина. Наградата на победителя във всички сезони е 100 000 лв.

Дългоочакваният седми сезон на „Фермата“ стартира с благородна мисия, която ще докосне дълбоко зрителите и ще им припомни непреходните български ценности, традиции и духовност. След шест успешни издания, най-позитивното телевизионно риалити се завръща под мотото „Време за пробуждане“ и поставя на участниците най-значимата им и възвишена кауза до този момент. В продължение на няколко месеца състезателите във „Фермата“ 7 ще направят всичко по силите си, за да вдъхнат живот на изоставения възрожденски манастир „Свети Архангел Михаил“ в село Шума и заедно да съградят работещо стопанство, което да изхранва монасите. Предстоящата надпревара не само ще подложи на тежки изпитания претендентите, но и ще докаже, че има битки, в които личният комфорт отстъпва в името на по-голяма и смислена кауза.

„Фермата“ по bTV не за първи път успява да възроди мечтите за ново начало и да вдъхнови много българи да преоткрият корените си. В последните години предаването се наложи като най-градивното телевизионно шоу, като припомни изконните ни ценности - трудолюбие, сплотеност, уважение към земята и традициите, и успя да доближи както участниците, така и зрителите до природата и занаятите.

Свързани