Новини
  • Последни
  • Най-четени

За формата

„Фермата“ е приключенско риалити, излъчвано с грандиозен успех в над 50 държави по света. След пет изключително силни сезона, най-мащабната продукция у нас се наложи като най-градивното и позитивно тв предаване в българския ефир. „Фермата“ разгръща темите за земята и природата, за изконните български ценности, традиции и занаяти, и мотивира зрителите да се завърнат към корените си. Неслучайно шоуто, посветено на опознаването на българския дух, е определено за най-запомнящото се телевизионно събитие за 2017 година („Маркет линкс“).

Първият сезон на „Фермата” върна 19 българи 100 години назад във времето, за да живеят 3 месеца далеч от съвременната цивилизация и нейните удобства  - ток, течаща вода и комуникации. Вторият сезон заложи на патриотизма, а третият - „Ново начало“, постави участниците в сурови условия на живот и пред екстремни физически изпитания. „Фермата“ 4 премина под мотото „Съединение“ и обедини българите от всички краища на света, за да покаже какво би се случило, когато всички заживеят под един покрив. През 2019 г. „Фермата“ отправи поглед към българското общество и съвместното „съжителство“ между бедни и богати. Участниците в риалитито успяха да съборят стената помежду си и се обединиха в създаването на един „Нов свят“. Наградата на победителя във всички сезони е 100 000 лв.

Шестият сезон на риалитито е посветен на един от най-големите проблеми на днешния ден  – пандемията от COVID-19 и последиците от нея. През 2020 г. светът изживява най-голямата си криза след Втората световна война. Милиони хора загубиха работата си, милиони съдби бяха променени, безброй мечти умряха. През тази есен „Фермата“ ще покаже, че животът продължава след трудностите и че всяка криза може да бъде преборена само ако всички се съберем заедно. В тези тежки времена най-важното е да осъзнаем, че морален дълг на всеки от нас е да даде своя принос за запазването на българската история, българските традиции, българските породи и всичко българско.

През есента на 2020 година 21 българи - заедно, а не разделени на враждуващи групи, ще стъпят в стопанинството на фермера Андрей, за да му помогнат, да превърнат мечтата му в реалност и да съградят поредното райско кътче на българската територия. През тази година „Фермата“ ще е най-силно свързана с истинския български дух, с традициите и паметта на нашите предци. Героите на шоуто ще се сблъскат с работа и трудности както никога преди.

Във „Фермата“ 6 участниците ще извървят пътя на мечтата на един българин, който се е посветил на каузата да спаси изчезващата българска порода – каракачанска овца, като изгради истински горски храм на българщината в полите на Витоша планина.

Тази есен зрителите на bTV ще видят изключително силни персонажи, в които всеки ще открие себе си. Сред фермерите ще има известни личности, по-различни от звездите, участващи в риалити формати. Те ще живеят рамо до рамо с участници, които не са популярни, но са избрани сред хиляди кандидати, благодарение на вълнуващите си лични истории, каузи и изразена индивидуалност.  

Специално внимание и в шестия сезон ще бъде отделено на българските традиции и обичаи.

СТОПАНИНЪТ НА ФЕРМАТА

Андрей Иванов е на 41 години от София. Преди близо десетилетие разбира, че автентичната българска порода - каракачанска овца, която в миналото е била неразривна част от поминъка в страната ни, постепенно изчезва и че днес от нея са останали само 2000 животни.

Андрей се включва в каузата за тяхното спасяване. Взема 2 каракачански овчици и ги отглежда във фамилната му земя в гората над село Железница. Година след година стадото му се разраства и той започва да се грижи за стадо от 120 каракачански овце. Плановете му да изгради голямо горско стопанство обаче са покосени от икономическата криза, предизвикана от коронавируса и Андрей е принуден забрави за мечтата си.

Шестият сезон на “Фермата” е вдъхновен от неговата история, която има нужда от щастлив край. Затова през тази есен група от 21 българи ще стъпят в стопанството на Андрей, за да му помогнат да превърне мечтата си в реалност и да съградят поредното райско кътче на българска територия.