Костадин Велков e големият победител във „Фермата“ 9

Половината от зрителския вот отиде при лидера на „Канатица“, а пътят към триумфа му в приключението по bTV е категоричен фаворит в петъчната вечер с 38% аудиторен дял

Един забележителен спортист, екипен играч, вдъхновяващ съотборник, добър съпруг и баща на две деца се превърна в достоен пример и покори сърцата на зрителите във „Фермата: Нишката на живота“. Футболистът Костадин Велков от отбор „Канатица“ заслужено грабна голямата награда от 100 000 лева на оспорвания финал на живо по bTV, след като показа висок дух и качества на автентичен лидер в стопанството край село Боснек, бори се достойно на Арената и получи 50 на сто от зрителския вот.

Развоят на събитията в последния епизод на риалити шоуто предизвика силен зрителски интерес и е категоричен фаворит сред предаванията в петъчната вечер. Финалът на деветия сезон на ТВ формата е проследен от средно 861 000  зрители (GARB, All4+) и е привлякъл вниманието на над 38% от аудиторията в двете основни възрастови групи (GARB, 18-49 и All4+), което е почти двойно по-висок резултат спрямо следваща телевизия в класацията в часовия слот на излъчване на „Фермата: Нишката на живота“.

„Благодаря на всички, които гласуваха за мен. Не се отказах в нито един момент. Бих се и за себе си, и за отбора си. Мечтите стават реалност!“, каза Костадин и вдигна чека под дъжд от златни конфети и възторжени възгласи в деветия сезон на предаването. Участникът, който е печелил Купата на България и се е състезавал за германски отбори, а днес е туристически консултант и доброволно води футболен тим към фондация за деца в риск, посрещна победата, заобиколен от семейството, близките и съотборниците си от „Канатица“. „Червеният“ отбор прие спортиста за свой водач още в началото на приключението и го подкрепяше шумно и сърцато на финала. 

След Костадин, на второ място, с 16 процента от гласовете на зрителите, се нареди продавачката на цветя Емилия Георгиева, следвана от сервитьора Андрей Стефанов, който получи 11% одобрение от феновете на предаването. Четвърти остана земеделецът Георги Георгиев (10%), пета - балерината Мартина Сергиева (9%), а шеста - студентката по право Линда Бонева (4%). Във „Фермата“ 9 всички те бяха част от „Елбетица“.

През този сезон за пръв път в историята на риалитито участниците стигнаха до финала в два конкурентни отбора. Разделени на жени и мъже, шестимата претенденти за титлата показаха на какво са способни в поредица от тежки битки на Арената за координация, бързина, сила, издръжливост и знания по българска история. Победителят беше определен според представянето си в сблъсъците, гласуването на фермерите и вота на зрителите, който, по традиция, има основна тежест за крайния резултат.  

Деветият сезон на „Фермата“ роди не само съперничества, но и искрени приятелства и една красива любовна история. На финала двама от риалити героите - актрисата Присияна Люцканова и земеделецът Георги Георгиев откровено признаха, че са се влюбили в стопанството и вече делят общ дом.

Новини
  • Последни
  • Най-четени