Новини
  • Последни
  • Най-четени

Мажена Панова за участието си във "Фермата": Имах нужда да предизвикам себе си

Какво научи за себе си Мажена от участието си във "Фермата" и какво смята за постъпката на Гечо?

Всяка жена може да постигне мечтите си, независимо от възрастта си, доказа 56-годишната Мажена на Арената в събота вечер. Въпреки че падна с 4 на 11 от многодетната майка и шампионка от шестия сезон на „Фермата“ Веселка Маринова, лекарката показа огромен хъс и воля за победа. „Във „Фермата“ исках да избягам от ежедневието и да се предизвикам. Като подарък от предаването си взимам емоцията, приятелството и опита. Доказах, че жените на моята възраст не трябва да се отказват, а да грабват всеки момент от живота, защото всяка секунда е уникално преживяване“, заяви кипящата от енергия участничка, която е родена в Полша, но от години работи в България и се радва на огромно уважение сред пациентите си. 

Сблъсъкът между опонентките започна със сериозен превес на Веселка. В първата битка - цепене на дърва, тя унищожи дънерите с изключителна бързина и ярост, отчете забележителните 29 килограма и поведе пред Мажена, която натрупа едва 8 килограма, но не падна духом. Съперничките продължиха да мерят сили в цепенето на ритловица, търкалянето на бъчви и стрелбата с пясъчни торбички. Веселка беше по-пъргава и завърши с два пъти по-добро време, въпреки контузията на дясната ръка. Първата жена победител във „Фермата“ се справи по-бързо и с последвалото изпитание - рязането на филии от греда и стрелбата по стена от дървени кубчета.  

Опонентката й обаче успя да си върне позициите, като показа отлични знания. Мажена даде три верни отговора на въпросите от Алманаха, а Веселка - нито един. Окрилена, лекарката влезе с високо вдигната глава и силна мотивация в последната, решителна битка, изискваща  наблюдателност и памет. Двете участнички трябваше да запомнят подредбата на различни предмети и да я пресъздадат. Задачата отне на Мажена малко над 19 минути, а на Весела - само 4 минути, и тя заслужено триумфира както в битката, така и в дуела. 

Победата на Веселка донесе дълго чаканото обединение на двата конкурентни отбора – „Стари герои“ и „Нови надежди“. От понеделник Веселка ще е фермер на седмицата на цялата група. Освен че спечели дуела, тя донесе последната, пета точка на ветераните от „Стари герои“. Конкурентният тим остана с две точки по-малко, затова участниците в него ще бъдат подложени на двуседмични лишения. През този период те няма да разполагат с покрив и легло, няма да имат право да се хранят на една маса с ветераните, ще получават половин дажба храна и ще са принудени да носят само черно-бели дрехи. Никой от представителите на загубилия отбор няма да има право да бъде фермер на седмицата.