Новини
  • Последни
  • Най-четени

Лили - с първа самостоятелна песен

Песента е модерна интерпретация на обичаната "Я кажи ми, облаче ле бяло"

Лилия Семкова представя днес своята първа самостоятелна песен - модерна интерпретация на обичаната "Я кажи ми, облаче ле бяло". Славеят на "Фермата 4: Съединение" започна работа по проекта веднага след отпадането си от телевизионното риалити.

Лилия е на 24 години е бесарабска българка.  Родена е в село Городне, Украйна, където живеят повече от 5000 наши сънародници. Занимава се с музика от 5-годишна и е носител на наградата "Златният глас на Бесарабия". Въпреки че е звезда в родината си, талантливата изпълнителка решава да се завърне в България, където се надява, че ще изживее живота си. Лили е студентка в първи курс в УНСС, когато се записва на кастинг за предаването "Фермата". Продуцентите на хитовото риалити са впечатлени от борбения дух и желанието й да възвърне на българите нужното родолюбие и познаване на българските традиции, което в нейните очи все повече липсва. Гласовитата певица се превръща и в един от най-обичаните от публиката участници.

"Я кажи ми, облаче ле бяло" е емблематична за Лилия Семкова песен – изпълнява я почти всяка вечер по време на престоя си във "Фермата". "След като отпаднах от предаването, получих страшно много съобщения в социалните мрежи. Бях изненадана, че толкова много хора ми пишат и то все положителни неща. Във всяко второ съобщение имаше и молба да запиша "Я кажи ми, облаче ле бяло". Тогава реших, че трябва да го направя, за да зарадвам всички тези мили хора, които са отделили от времето си да ме поздравят, окуражат и демонстрират уважението си към мен", развълнувано сподели Лили. Аранжиментът  на "Я кажи ми, облаче ле бяло" е дело на Русан Урманов, а смесването и мастерингът - на Калин Георгиев. Двама талантливи музиканти също имат ярко присъствие в песента – Недялко Недялков (кавал) и Росен Парлапанов (пиано).