Новини
  • Последни
  • Най-четени

Лилия Ел Абани

Лилия Ел Абани е на 43 години, от Габрово, но живее в Уинчестър, САЩ. Собственик на автокъща. Вдовица, с три деца.

Силна жена с желязната броня, изкована в сблъсъците с живота. Среща голямата си любов рано. Тя е на 18, а той на 19 и е от Либия. Първоначално родителите й са против връзката им и те трябва да се борят за нея. Заминават за Либия, където ги чака ново изпитание - избухва война и дните им се превръщат в ад. Успяват да се измъкнат от него и се отправят към САЩ.

Когато животът им се подрежда, идва най-голямата битка - тази с рака. Съпругът й не успява да я спечели и издъхва на 39 години. „Когато той умираше, имах чувството, че умирам с него. Останах сама с три деца. По онова време имах само 300 долара в джоба, но създадох собствена автокъща и им построих дом. Аз съм много силна жена и мога да се боря наравно с мъжете, но понякога се изморявам да бъда мъж“, казва Лилия.

Влиза във „Фермата“, за да вдъхновява. „Ние, жените на България, можем да бъдем смели, борбени и да не се пречупваме. Аз живея в Америка, но искам да бъда запомнена с това, че една българка може да бъде успешна навсякъде по света“, казва тя.