Новини
  • Последни
  • Най-четени

Авторите на „Алманаха” от „Фермата": Представяме българската история по по-атрактивен начин

Книгата ще излезе на пазара на 1 ноември, Денят на народните будители, след 5-годишно очакване

Историята на България е събрана в нов „Алманах”. Изданието е част от мисията на „Фермата" по разбираем начин младите хора да опознаят култура и история си. 

Той ще излезе на пазара на 1 ноември, Денят на народните будители, след 5-годишно очакване. 

„В „Алманаха” се опитахме да представим по по-атрактивен начин историята на България”, каза един от авторите му проф. Пламен Павлов  и разкри, че в книгата са включени най-новите теории и хипотези за нашето минало по един „по-разказвателен начин”.

Той и колегата му проф. Милко Палангурски не се чувстват като будители, защото според тях българският анрод вече е събуден.

„Българският народ успява да изгради своята държавност и институции къде с трудности, къде без, още в края на XIX век. Успяваме да станем част от модерния свят", отбеляза проф. Палангурски.

„Когато оценяваме по-новите етапи на историята ни трябва да видим какви цели са били поставени, дали са били постигнати и какъв е техният ефект”, смята проф. Палангурски.

Едмно от малко известните събития и факти, включени в „алманаха" е на 1 600 000 години и се отнася до първата регистрирана поява на прачовешко същество в Европа, разкри проф. Пламен Павлов.

Появата на „Алманах на историята на българщината" на пазара ще бъде съпътствана със специално събитие.