Новини
  • Последни
  • Най-четени

Пълнена тиква с телешко

Продукти:

1 голяма тиква
1 кг телешко
1 кг лук
Домашна чубрица
Кимион
Черен пипер
Червен пипер
Сол

Оригиналната рецепта е с див заек, но стопанката на “Фермата” Бети я приготвя с телешко, тъй като месото на дивия заек е кисело. Тази рецепта е запазено марка на Бети, която посреща гостите на „Дивата ферма“ с този специалитет. Една средно голяма тиква се издълбава и почиства от семките, като се първо се изрязва капаче.  Изчиства се и се нарязва около 1 килограм лук. Лукът се пържи, като в края към него се добавя месото, нарязано на малки парчета. Добавя се домашна чубрица, червен и черен пипер, кимион и сол на вкус. Със сместа се пълни тиквата, слага се капака. За по-бързо приготвяне капака се увива и с фолио. Тиквата се пече около 4 часа на 160 градуса.