Ветеранът на „Фермата“ Димитър Господинов - Гуспа напусна достойно приключението по bTV

Легендарният участник си тръгна контузен и сразен от бившия спортист Калин Евтимов

Един от най-очакваните дуели в осмия сезон на „Фермата“ по bTV завърши с разгром на легендата Димитър Господинов, по-известен като Гуспа. Ветеранът от първото издание на предаването не успя да си извоюва реванш на Арената, за който копнееше от седем години. Организаторът на приключения сред природата отпадна с 3,5 на 11,5 след тежък, но спортсменски дуел от строителя и бивш хандбалист Калин Евтимов.

Гуспата от отбор „Стари герои“ съзнателно посочи за съперник един от най-силните представители на конкурентния тим „Нови надежди“. „Искам да дам пример както на моите деца, така и на всички деца, че трябва да избираме не лесния, а достойния път. И дори да изгубим, да си тръгнем с вдигната глава“, каза участникът. Той мечтаеше да спечели двубоя, за да зарадва и мотивира сина си, който страда от детска церебрална парализа.

И Гуспата, и опонентът му излязоха на Арената без да допускат мисълта за поражение. Всеки носеше талисман от близките си, който да го закриля в гладиаторските битки. В първата от тях  участниците трябваше да прокопаят път в тунел от пръст и да излязат от другата страна. Гуспата поведе, но усука рамото си и се заклещи в клаустрофобичното пространство. Междувременно Калин навакса изоставането, изтегли се през тунела по гръб и финишира пръв.

Покрити с пръст и останали без дъх, опонентите влязоха във втората битка, която беше предизвикателство не за тялото, а за ума. Двамата обаче не показаха солидни знания по темите от Алманаха - на седем въпроса те дадоха седем грешни отговора, взеха по половин точка и се подготвиха за поредното физическо изпитание. 

В третата битка съперниците трябваше да разцепят дебело дърво, а свирепите удари на Калин с брадвата му донесоха още точки и го приближиха към триумфа. Преминаването по трасе с люлки обаче прекъсна блестящия му победен поход. Бившият хандбалист тръгна координирано в едната посока, но връщането обратно се превърна в истински кошмар за него. След серия от падания, със смазани от болка ръце, той отказа да се бори. За разлика от него, Гуспата показа огромен хъс и воля, успя да премине и в двете направления, и спечели битката, макар с цената на тежка контузия. Една от люлките, която той използва като ласо, го удари жестоко по крака, а на терена влезе лекар, за да обработи раната. 

След кратка почивка, изтощени до краен предел, съперниците се хвърлиха в последната битка - коване на стъпаловиден мост. Подкрепяни от съотборниците си, двамата атакуваха финала, без да жалят сили. Калин се оказа малко по-бърз и успя да спечели както сблъсъка, така и дуела. Личната му победа донесе важна точка и на отбора му „Нови надежди“, който поведе с 3 на 2 срещу конкурентния „Стари герои“. 

Новини
  • Последни
  • Най-четени