Веселка Маринова е големият победител във „Фермата“ 8 по bTV

Многодетната майка и шампионка от петия сезон си тръгна от приключението с чек за 100 000 лева след зрелищен финал на живо и пред погледа на близо 39% от телевизионната аудитория

Една силна, борбена и достойна жена сбъдна своята най-голяма мечта във „Фермата“ по bTV. Веселка Маринова стигна до края на приключението и стана победител в осмия сезон на предаването, което тази година премина под мотото „Мостът на времето“ и донесе незабравими емоции както на участниците, така и на зрителите. За многодетната майка и шампионка от петия сезон това е втора победа в най-градивното риалити. 

Във вълнуващия финал на живо в събота вечер 25-годишната Веселка успя да се пребори с конкурентите си и заслужено спечели голямата награда от 100 000 лева. Докато съперниците и близките ѝ я поздравяваха с победата под дъжд от аплодисменти и конфети, над сцената се извиси красивият глас на народната певица Лилия Семкова, която също беше сред тазгодишните претенденти за приза.

Веселка спечели най-много точки от всички финалисти, общо 44, които са сбор от три компонента - резултата от битките на Арената, гласуването на отпадналите участници в тазгодишния сезон и вота на зрителите, носещ най-голяма тежест при определянето на победителя.

Грандиозният финал на осмия сезон на „Фермата“ бе най-гледаното предаване в телевизионния ефир в събота вечерта, като близо 1 000 000 зрители (4+, данни на ГАРБ*), проследиха събитията пред малкия екран. Близо 39% от телевизионната аудитория, или над три пъти повече от конкурента в часовия слот, следиха развоя от напрегнатите битки и зрителския вот.

Уникалният финал е бил и изборът на активната аудитория (18-49, данни на ГАРБ**), 35% от които са проследили оспорваната надпревара във „Фермата: Мостът на времето“.

В последния епизод продуцентите на предаването Иван Христов и Андрей Арнаудов обявиха начало на записването за деветия сезон на най-българското риалити.

За първи път в историята на предаването до финал на „Фермата“ 8 достигнаха шестима участници, които след повече от три месеца на лишения и изпитания стигнаха до последната права. Веселка Маринова, Валерия Дочева, Камелия Кузнецова, Яни Андреев, Чавдар Христанов и Иван Трифонов премериха сили в три инфарктни битки, разделени на жени и мъже. В първия сблъсък те цепиха ритловица и, останали без дъх, преминаха през пясъчен тунел. При жените първа се справи Валерия, а при мъжете - Чавдар. Във втората, изключително оспорвана битка, финалистите трябваше да отговорят на въпрос от българската история и да разполовят вертикално поставена талпа. При дамите най-бърза се оказа Камелия, а при представителите на силния пол №1 отново стана хлебарят от Плевен. В третия, заключителен щурм, след цепене, рязане, коване и стрелба с прашка, триумфираха Веселка и Яни.

Силни емоции донесоха не само инфарктните битки, но и видеовръзката с футболната легенда Христо Стоичков, специалният гост в тазгодишното издание на „Фермата“. От Катар спортистът отправи пожелание за здраве и щастие към участниците, които показаха впечатляващо трудолюбие и воля през осмия сезон. Само за три месеца те издигнаха китно фермерско селище на брега на язовир Диканя, отгледаха плодородна градина, погрижиха се за селскостопанските животни и създадоха собствена продукция, напътствани от опитните си наставници Бети и Ники. Всеки от тях откри приятелства за цял живот и остави следа в историята на предаването, което отново върна в телевизионния ефир темите за родолюбието, традициите, историята и обичаите.

* Среден брой зрители на "Фермата“  по bTV  и Nova TV в слота , аудитория 4+, 10 декември , 2022г., предварителни данни ГАРБ

** Дял % от зрителите на  "Фермата"по bTV  и Nova TV в слота , аудитория 18-49, 10 декември , 2022г., предварителни данни ГАРБ

Новини
  • Последни
  • Най-четени