Участниците избират сигурните финалисти във втория сезон на „Фермата”

Всички отпаднали участници се връщат в шоуто

Тази вечер в 21.00 часа Фермата ще се изпълни с живот – всички отпаднали участници се завръщат, за да гласуват кои да са първите двама сигурни финалисти. Днес те ще кажат коя според тях е най-достойната жена, която ще се бори за наградата от 100 000 лева, а утре ще бъде обявено решението им кой да е мъжът. Шестимата полуфиналисти чакат с огромно нетърпение бившите участници и дори са им подготвили малки подаръци във формата на сърце. Леглата са им оправени и готови, а сърцата са оставени върху тях. „Все едно сме били приятели 50 г., така се посрещнахме”,  коментира Финци. На всички обаче прави впечатление състоянието на писателя Калин Терзийски, който прегръща всички и мама Галя усеща, че той мирише на алкохол. “Едвам се държеше на краката си. Стана ми мъчно. Дави някаква мъка в алкохол”, коментира тя. Иван влиза пак във фермата, за да проведе гласуване с 13-те отпаднали вече фермери, които ще изберат двамата сигурни финалисти – една жена и един мъж. Участниците задават въпроси на останалите в шоуто участници, за да определят нагласите на всеки от тях за финала. Краси пита мама Галя дали съжалява за нещо. „Съжалявам, че малко се скарахме с Ева. Иначе за нищо друго”, признава тя, като емоциите й взимат връх и тя се разплаква. „Стигнахме дотук. Повече сме от останалите. Защо изобщо се насълзяваш и ревеш”, казва Силвия на мама Галя. Участниците пишат на листчета името на избраната от тях жена и слагат имената в сандъчета.

И тази вечер мама Галя няма да забрави, че трябва да нахрани фермерите и им меси питка. На последния си пазар фермерите са в пълен състав и тъй като разполагат с много храна решават да се поглезят. Иван подарява на Нико кошница пълна с алкохол, а той признава, че това е най-хубавият пазар в живота му. Фермерите изхарчват всички грошове за сладкиши, екзотични плодове и бяло брашно. 

На обяд Калин пръв посяга към чашата с вино. Наздравиците му идват в повече, Ева се опитва да го спре да пие, като го съветва да пийне и малко вода. Час преди церемонията за

избор на финалист, Калин е на ръба на нова криза. Ася и Елен са притеснени за него, смятат, че от първото напиване с Нико в шоуто писателят не е спирал да пие. Иван го кани да поговорят и Калин признава, че е много зле. Иван му предлага да излязат навън, тъй като състоянието му не позволява да даде гласа си за финалист. “Знаехме, че Калин има проблеми, но смятахме, че като интелигентен човек може да го овладее”, коментира Андрей и допълва, че се надява зрителите да запомнят Калин като мъдър, трудолюбив и обичащ и като твореца, нарисувал Мадоната от Боснек.

Днес фермерите ще чуят и прощалното писмо на Мария, която изгуби последния дуел във “Фермата” 2.  „Скъпи фермери, не мога да опиша емоцията, която напира във всяка клетка на моето тяло. Вие сте причина за тази невероятна лавина от щастие. Фермата беше моят дом, а вие бяхте моето семейство. Преди да вляза тук, дори не успях да видя моето семейство. Моето завръщане започва от тук и от вас. Обикнах всички до един и ви отнасям в сърцето си. 15-те години, в които не съм била в България ги забравих. Все едно не съм се отчуждила и не съм напуснала. Всичко остава в историята на моето завръщане в България”, пише Мария.

Фермерите посрещат Бети и Ники, които раздават последните седмични задачи. Благодарение на техните задачи и напътствия, участниците станаха истински фермери. Както в първата, така и в последната седмица в шоуто няма фермер на седмицата, всички имат равни права и задължения. Първата им обща задача ще е да направят символ на “Фермата” – нещо, което ще бъде подарено на победителя. Групата ще трябва заедно да зазими фермата – да подготвят градината за студените дни, да довършат дувара, да сварят ракия, а жените и да напластят вълна.

Дни преди финала вече са налице и стратегии за спечелване на зрителския вот. Според водещият Иван, поведението на Стоян по време на дуела вчера е една такава стратегия. Стоян яростно избухна срещу Юлиана, като по този начин е искал да си осигури вота на Мария при гласуването за финалисти. Стоян отрича да има такъв замисъл, но според Юлиана е възможно да има подобна стратегия. „Той е баща, има деца и трябва да бъде за пример. На арената това не беше пример”, коментира Джулс.

Нико коментира, че ако Стоян отиде на финал от гласуване, ще стане и ще тегли една майна на цялата маса. “Има разлика между селянин по лична карта и по манталитет. Човек, който е готов да ти среже ахилеса, за да иде на финал, няма как да има моето уважение”, пали се още Нико. Във вторник във “Фермата” ще се проведе гласуване за избор на първи финалист сред мъжете.

Новини
  • Последни
  • Най-четени