Триметрова стена дели чорбаджии и сиромаси във "Фермата: Нов свят" от 6-и септември по bTV

Тази есен bTV Media Group започва изключително важен социален експеримент. Петият сезон на най-рейтинговото риалити шоу у нас „Фермата” ще събере 20 българи с различен социален статус под мотото „Нов свят“. На 6-и септември, в деня на Съединението на България, те ще прекрачат прага на най-градивното предаване в тeлевизионния ефир, за да открият причините за една от най-ярките разделителни линии в обществото ни днес – тази между бедните и богатите. За първи път в предстоящия сезон на „Фермата“ участниците ще живеят в две отделни и напълно автономни ферми, между които има триметрова стена, символ на разединението, в което живеем всеки ден.

През първите седмици от новия сезон двете групи – на чорбаджиите и сиромасите - ще бъдат явно противопоставени – ще живеят в две отделни къщи (луксозна и съборетина), ще се грижат за две отделни стопанства, ще се състезават едни срещу други. Целта на тяхното съжителство ще бъде да намерят път един към друг и да разрушат стената, която ги разделя. Ако тя рухне и настъпи обединение, всички заедно ще дадат началото на един „Нов свят“.

На 6-и септември зрителите на bTV ще се запознаят с изключително интересни и различни един от друг персонажи, които са автентичен микромодел на обществото ни. Сред тях има както наследствено заможни, така и предприемачи, постигнали всичко със собствен труд. Ще видим участници, за които щастието не се измерва във финансовия успех, а във възможността да помагат на другите, както и такива, които са изгубили всичко, но са намерили кураж да започнат живота си отначало. Сред фермерите ще има и хора, които са избрали трънлив и опасен начин на живот. Всички те ще живеят и градят стопанствата си, докато заедно търсят път един към друг в името на едно желано и необходимо обединение.

На помощ в тази важна мисия, както и в ежедневните предизвикателства на фермерския живот, идват новите наставници в шоуто – Марин Петров и Росен Николаев. Всеки от тях ще се стреми да предаде трудолюбието и любовта си към земята на участниците от двете ферми. Марин ще работи рамо до рамо със сиромасите, а Росен – с чорбаджиите.

Всеки нов свят има нужда от своя вдъхновител и обединител. В ролята на Мъдреца в сезон 5 ще влезе обичаният и уважаван от поколения българи артист - Орлин Горанов. Той ще предаде богатия си житейски опит на участниците и заедно с тях ще търси отговори на въпросите, които вълнуват цялото ни общество. Орлин Горанов ще бъде единственият човек, който ще има правото да минава и от двете страни на стената, за да опознава мисленето и на „чорбаджиите“, и на „сиромасите“.

„Ще ми бъде любопитно да разбера и от двата отбора дали според тях парите оформят характера на човека и какво всъщност можеш да си купиш с пари... Защото за мен истината е една - можеш да си купиш книга, но не можеш да си купиш знания, можеш да си купиш 10 апартамента, но не можеш да си купиш дом. Някои хора са изключително богати и щастливи от малкото, което имат, споделено с хората, които обичат. А други имат страшно много, но пък няма с кого да го споделят и се чувстват самотни“, разказва Орлин Горанов.

Заедно с него, предизвикателството на „Фермата: Нова свят“ приеха и други известни личности, сред които актрисата Саня Борисова и „Мисис България“ 2007 Мариана Маринова. Те ще живеят рамо до рамо с участници, които не са популярни, но са избрани сред хиляди кандидати, благодарение на вдъхновяващите си лични истории, каузи и изразена индивидуалност.

Тази година „Фермата“ ще стане естествена част от ежедневието на всички българи, благодарение на мултиплатформеното съдържание, което ще бъде достъпно навсякъде и по всяко време. Допълнително и ексклузивно съдържание ще има на сайта fermata.btv.bg, където в „Животът зад фермата“ коментар на събитията ще прави Мирон Крумов. Всички епизоди на „Фермата“ 5 ще могат да се гледат на btvplus.bg безплатно до 7 дни след ефирното излъчване, а по всяко време и на всички устройства предаването ще бъде достъпно на VOYO. Последвайте „Фермата“ и в социалните мрежи - Facebook и Instagram @fermata.btv. А ако сте на път, слушайте bTV Radio и радио N-JOY за още любопитна информация.

Вече 5 поредни сезона едно от най-запомнящите се телевизионни събития през последните години - „Фермата“, разгръща темите за земята и природата, за българските ценности, традиции и занаяти. Тази година „Фермата“ ще влезе в дома на всяко българско семейство и чрез емблематичния за шоуто „Алманах“.

Споделете с нас удоволствието от „Фермата“! Започваме на 6-и и 9-и септември от 20:00 часа. След ударното начало ни следете всяка събота от 20:00 часа и от понеделник до петък от 21:00 часа

„Фермата“ 5 стартира на 6-и септември, 20:00 ч., bTV.

Новини
  • Последни
  • Най-четени