Стратегът Петър събра наказателния вот и напусна „Фермата“ 9

„Вярвам в отбора, обществото и съединението“, каза актьорът след титаничен дуел на Арената по bTV

Стратегът на „Фермата“ Петър Петров, който чертаеше схеми за победата на „Елбетица“ и гледаше целеустремено към финала, не успя да предотврати ходовете на съотборниците си и напусна приключението по bTV. Един от най-сръчните и силни участници се раздели с мечтата да спечели деветия сезон на предаването, въпреки че я преследваше със страст и често пренебрегваше мнението на играчите в зеления тим. Футболистът Костадин Велков от „Канатица“ предположи, че прекомерната амбиция на актьора му е изиграла лоша шега и го е препънала по пътя към триумфа.

 

От първия си ден в стопанството Петър се позиционира като лидер на „Елбетица“, но не успя да се превърне в безспорен авторитет. След отборния елиминационен дуел на Арената съотборниците му масово гласуваха срещу него и предпочетоха в предаването да продължи сервитьорът Андрей, когото смятат за по-полезен и по-достоен играч. „Във „Фермата“ вървях по най-трудния път. Когато лидерът поема отговорност и нещо леко се пропука или счупи, винаги той е виновен. Знаех, че ако се движа по периферията, финалът ще е почти сигурен за мен, но избрах да бъда себе си“, каза Петър, който се е явявал три пъти на кастинг за предаването и едва на четвъртия е бил одобрен. В емоционална реч актьорът допълни, че вярва в отбора, обществото и съединението, и че можем да печелим, само когато сме обединени.

 

Три седмици преди финала, при силно оредели редици, Петър и Андрей от „Елбетица“ влязоха в титаничен сблъсък срещу земеделеца Кенан Асил и дизайнера Сергей Панайотов от „Канатица“, за да защитят мястото си във „Фермата“. Откриващата битка за два пендара се разигра между две мигвания на Арената. „Зеленият“ Петър и „червеният“ Сергей трябваше да се освободят скоростно от въжени клетки, но представителят на „Канатица“ поведе, триумфира и донесе две точки на своя тим. Втората битка за един пендар също приключи неочаквано бързо. В нея Андрей и Кенан демонстрираха концентрация и издръжливост, държейки върху раменете си лост с тежести. Малко след старта на изпитанието сервитьорът, който страда от дискова херния, се отказа. Кенан спечели, а „Канатица“ поведе с 3 на 0. 

 

След неубедителния старт на „Елбетица“, Петър и Андрей се хвърлиха с много по-голяма увереност в щафетната битка за три пендара. Двамата минаха с лекота през висящите люлки, а сервитьорът се справи със скоростта на светкавица. „Канатица“ срещнаха много повече трудности, а след няколко опита Кенан се отказа от битката, за да запази силите си. Резултатът между враждуващите отбори се изравни. „Елбетица“ спечели още 4 точки на въпросите от Алманаха, а зелените поведоха със 7 на 3. 

 

Последният щафетен сблъсък изпи силите на всички на Арената. Дуелистите трябваше да се отмотаят от въже, вързано за талпа, да разцепят най-дебелата ритловица до момента и да отрежат филия от масивна греда. Останали без въздух, потни и изтощени, Петър и Андрей направиха главозамайващ спринт с трионите. Сергей и Кенан обаче бяха по-бързи с около три минути и победиха в инфарктния дуел, след който „Фермата“ остана с един участник по-малко. 

 

 

Новини
  • Последни
  • Най-четени