Саня Борисова напусна "Фермата: Нов свят" след изключителен женски дуел

Продукцията върна отпадналия на миналия дуел Димитър Калайджиев в отбора на чорбаджиите

Първият популярен участник във „Фермата: Нов свят“ Саня Борисова напусна шоуто след изключително оспорван дуел с учителката Маргарита Христова. Актрисата поведе в резултата в първите три битки от двубоя, като показа сериозна физическа сила, концентрация и знания. В последните две игри, които носят и най-висок брой точки, тя не успя да запази преднината си и победата в първия женски дуел завоюва Маргарита от отбора на сиромасите.

„Във „Фермата“ един ден се равняваше на поне 10 отвън, имам чувството, че съм била тук месеци. Обичам отбора си – всеки от участниците остави скъп спомен за мен“, коментира на сбогуване Саня.

По традиция преди началото на дуела двете опонентки чуха окуражителни думи от най-близките си. Сред хората, които подкрепиха Саня, бяха учителят й по „Тай-чи“, който я увери, че ще успее в това изпитание, защото е смела и силна, както и сестра й Ирена, която й препоръча да се забавлява.

Като втори избран дуелист правото да разпредели точките за всяка от битките се падна на Маргарита. Стратегията й се оказа печеливша, защото именно игрите, които тя оцени с най-висок брой точки, й донесоха победата. Най-нисък брой точки тя сложи на битката „Прашки и камбанки“, в която Саня поведе в резултата с 1 на 0. Във втората игра - „Домино“, актрисата отново успя да надвие опонента си и с временен резултат от 3 на 0 се изправиха пред въпросите от Алманаха, където и двете показаха задълбочени познания и си разделиха по 1.5 точки. В решаващата четвърта битка, Маргарита успя първа да нареди буквите от темата на сезона - „Нов свят“ и обърна резултата, като поведе с 5.5 точки. Тя се оказа по-бърза и в петата, последна битка, с което извоюва победата в дуела и привилегията да бъде първата жена фермер на седмицата в отбора на сиромасите.

Преди началото на дуела водещите Иван и Андрей направиха заедно с участниците разбор на случилото се в двете ферми през седмицата. Елизабет коментира, че след изгонването на Иван Милин се чувства добре и спокойно може да се наслади на участието си, а всички бяха единодушни, че в негово лице „Фермата“ не е изгубила стойностен участник. Водещият Иван още веднъж обясни, че се надява това решение на продукцията да е дало морална подкрепа на десетки хиляди жени у нас, които ежедневно стават жертви на физическо насилие.

Участниците изразиха надежда, че на мястото на Иван Милин ще се върне обичания от тях Димитър Калайджиев. Тъй като елиминирането на бизнесмена и неявяването на участник още при старта на предаването, остави отбора на чорбаджиите с двама играчи по-малко, водещите Иван и Андрей съобщиха, че за първи път в историята на предаването ще върнат отпаднал на дуел участник. Появата на Димитър на Арената бе посрещнато с бурни овации и обещанието му да завърши мисията си за родителството и начина, по които трябва да възпитаваме децата си.

При частично възстановен баланс на силите в отбора на богатите предстои избор на фермер на седмицата. Кой ще е той ще стане ясно в първия дейли епизод на предаването в понеделник вечер.

Новини
  • Последни
  • Най-четени