Режисьорът Станислав Дойнов сложи край на своя спектакъл във „Фермата“ 9 по bTV

Шампионът по джудо Павел Иванов донесе победата на „Канатица“ в дуела и се превърна в героя на червения отбор

Един от най-големите индивидуалисти във „Фермата: Нишката на живота“ Станислав Дойнов се сбогува с предаването по bTV след като мина през Арената, на която имаше от всичко по много - битка на поколенията, сблъсък на играчи от тежка и лека категория, размяна на огнени реплики и изпепеляващи погледи, и дори обяздване на бъчви. В края на отборния елиминационен дуел режисьорът беше отстранен от предаването с гласовете на мнозинството от „Елбетица“. Съотборниците му гласуваха срещу него с мотива, че той трудно се вписва в зеления тим, често променя мнението си и е непредвидим.

 

„Аз съм отборен играч, но в този отбор има едно стадо, което следва един овчар“, коментира от своя страна участникът, визирайки актьора Петър Петров, с когото беше в конфликт през деветия сезон на риалитито. Станислав призна, че освен с това съперничество, ще запомни „Фермата“ със страхотните играчи, грижата за селскостопанските животни и битката на Арената. Синът на актьора Александър Дойнов посочи и фаворита си за победа в предаването - дизайнера Сергей Панайотов.

 

В петък вечерта режисьорът на театър „Сълза и смях“ излезе на Арената рамо до рамо с най-големия си враг от „Елбетица“ - Петър и със студентката по право Линда Бонева. Съперниците им от „Канатица“ бяха шампионът по джудо и джиу-джицу Павел Иванов, земеделецът Кенан Асил и учителката Теодора Тръндева.  

 

В първата, свирепа битка за три пендара се състезаваха 43-годишният Петър от „Елбетица“ и 19-годишният Павел от „Канатица“. В цепенето на пънове и рязането на греда зрелостта, опитът и концентрацията си казаха думата. Петър отчете над 49 килограма дървен материал и отвя младия си, нахъсан, но по-хаотичен съперник с близо 8 килограма. „Във всяка битка е по-важно първо да подходиш с мисъл и после да показваш сила“, коментира той, а зелените поведоха с 3 на 0.

 

В следващата битка за един пендар Линда от „Елбетица“ беше по-бърза, сръчна и точна от Теодора от „Канатица“ при освобождаването на топчета от въжен пъзел и стрелбата в кош, и донесе още една точка на отбора си. В третата индивидуална битка за два пендара зелените, в лицето на Станислав, обаче отстъпиха на червените, представлявани от по-масивния и мощен Кенан. Земеделецът показа изключителна сила при цепенето на ритловица и изнесе истинско шоу, „обяздвайки“ тежки бъчви. Освен по-атрактивен, той се оказа и по-бърз на Арената, и донесе две точки на „Канатица“.

 

Резултатът стана 4 на 2 за „Елбетица“ и пред отбора се откри изключителна възможност - ако покаже повече знания на въпросите от Алманаха, да вземе четири точки и да спечели дуела още преди последната, пета битка. Зелените обаче не успяха да се възползват от този шанс. Двата тима завършиха наравно, разделиха си по две точки и се отправиха към отборната щафета.

 

В кулминационната битка за пет пендара всеки участник трябваше да удържи чувал, тежащ 20 процента от собственото му тегло. Изтощени и с прежулени от въжето ръце, състезателите отпаднаха един по един. Последни останаха Петър от „Елбетица“ и Павел от „Канатица“. Въпреки че се бори до сетен дъх, актьорът пръв изпусна чувала на земята. Младият му опонент заслужено триумфира, донесе победата на „Канатица“ в дуела с 9 на 6 и се превърна в героя на вечерта за съотборниците си. 

 

Новини
  • Последни
  • Най-четени