Потомственият полицай Евгени Коев напусна „Фермата“ след сблъсък с литовеца Влад

Диетологът отстрани съперника си с 8 на 7 след обрат на Арената

След серия от емоционални дамски дуели, мъжете се завърнаха на Арената във „Фермата“. В тежък сблъсък, белязан от неочакван обрат, потомственият полицай Евгени Коев беше победен от Владислав Симанел, който е роден във Вилнюс, но живее в София.

Въпреки че поведе убедително, показа забележителни умения и се бори самоотвержено, участникът от Казанлък загуби от мотивирания и издръжлив литовец със 7 на 8. „Да участвам във „Фермата“ беше мечта и за мен, и за дядо ми, който вече не е между живите. Това е голямо преживяване, което най-вероятно никога повече няма да изпитам. Радвам се, че построих мост към всеки един от вас. Обичам ви всички“, каза на раздяла Евгени, който беше сред най-запомнящите се герои в осмия сезон на предаването, наречен „Мостът на времето“. Отпадането му силно разстрои опонента му, защото доскоро двамата играеха в един отбор – „Нови надежди“, и преживяваха заедно трудностите.     

Преди старта на дуела съперниците се представиха по незабравим начин. Силно свързаният с българските традиции полицай излезе на Арената със своята гайда, облечен в носия. Диетологът Влад, който е известен като г-н Морков, също се отличи с оригиналност. Той замеси и раздаде питки с моркови на двете агитки.

Първата, многокомпонентна битка, в която Евгени и Влад се състезаваха заедно, стартира експлозивно. Двамата трябваше скоростно да се размотаят от талпа, за която бяха вързани с въже и показаха, че нито за секунда няма да пестят силите си. Литовецът поведе, но Евгени го изпревари при цепенето на ритловицата и окончателно го задмина при рязането на летви и коването на дървена стълба. Полицаят се справи по-добре и във второто изпитание - отговори на повече въпроси от Алманаха, и убедително поведе.   

Третата битка - рязане на греди и търкаляне на гигантска гума, се превърна в епично зрелище. Евгени се впусна самоотвержено в тежкото предизвикателството и, останал без дъх, завърши с време 9 минути и 30 секунди. Пъргавият и жилав Влад показа неочаквано по-добро темпо при търкалянето на гумата, но беше по-бавен в рязането. В резултат той завърши за повече от 10 минути и отново загуби.

Диетологът обаче успя да навакса в следващата битка, на която беше поставил най-много точки. В нея съперниците трябваше да преминат по трасе от висящи люлки и да обстрелват кенчета, в едно от които се криеше точният ключ за сандък. Късметът на Влад проработи безотказно в това изпитание и той много по-бързо свали правилното кенче. В този момент силите между опонентите почти се изравниха.

В последния сблъсък, който реши резултата от двубоя, Евгени и Влад показаха върховна сила, концентрация и издръжливост. Върху раменете си те сложиха лост, а към него постепенно бяха добавяни все по-големи тежести, докато теглото им достигна 110 килограма. Още при старта на битката потомственият полицай не успя да заеме оптимална позиция на тялото, въпреки инструкциите на най-близкия му приятел в стопанството, агронома Иван Трифонов. Скоро той призна, че изпитва непоносима болка в кръста. В същото време съперникът му Влад запази пълно самообладание, демонстрира забележителна воля и не трепна, въпреки огромната тежест върху раменете си. Около 14 минути след началото на изпитанието Евгени се отказа, а литовецът записа победа и в битката, и в дуела.

Новини
  • Последни
  • Най-четени