Победителят Яни с кауза да възстанови църквата в селото си

Близо година след като спечели трети сезон на „Фермата“ – Яни Андреев влезе отново в шоуто с мисия към новите участници и с лична благородна кауза

Близо година след като спечели трети сезон на „Фермата“ – Яни Андреев влезе отново в шоуто с мисия към новите участници и с лична благородна кауза. Той сподели на фермерите, че се е захванал с инициативата да реконструира православния храм „Св. Св. Кирил и Методий“, която се намира в другото му село - Книжовник. 104-годишната църква е в окаяно състояние и се нуждае от средства, за да бъде възстановена. Яни отваря дарителска сметка, по която вече събира пари, за да обнови храма и да спаси символа на православното християнство в селището. “Религията ни е съхранила да се запазим като нация през вековете и с тази си инициатива се опитваме да го запазим и да го предадем на децата си“, сподели Яни и призова всеки, който има желание, да дари според възможностите си.

Сметката за дарения за храма „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Книжовник:

IBAN: BG43RZBB91551009670746 (в лева/ BIC: RZBBBGSF) 

Голямата награда от 100 000 лв. не е променила колоритния и емоционален ерген от с. Козлец, който продължава да прави мед и да отглежда грозде, които сам продава на пътя до родното си село. „Фермата“ обаче му дава допълнителен стимул да бъде проводник на християнството и българщината. Наред с благородната кауза да възстанови църквата в с. Книжовник, Яни и още двама съмишленици са изработили 10-метров кръст, който в деня на св. Ана, ще бъде осветен и издигнат.

Новини
  • Последни
  • Най-четени