Неочакван избор на Стоян за противник на дуела в неделя

Участниците успяват с всички привидно непосилни седмични задачи

Две седмици преди финала на “Фермата” 2 предстои епичен дуел. Въпреки че Стоян излиза за трети път на дуел, днес той за пръв път сам избира дуелист и напрежението за него е голямо. Стратегическото му мислене и желание за победа си проличават в избора му на втори дуелист. Всички останали в шоуто участници са изненадани от избора на Стоян. Според фермерите, Стоян е объркан, притеснен и приема твърде сериозно играта. „На някои падаха пръсти, на мен и червата да ми падат, няма да се давам. Тук сме останали борбени хора, всеки иска да успее”, обяснява избора си Стоян. „Стоян мисли прекалено напред в играта. Мисли за финала, за гласуването. Няма да се учудя, ако почне да харчи парите от наградата. Ако си мисли, че съм лежал и не съм се подготвил, много се лъже”, коментира неговият опонент. Според Нико, Стоян избира по-слабия играч, което е типично за него. „Стойо, искаше да ме използваш за трамплин, но трамплинът може да се окаже пропаст. Внимавай!”, категоричен е избранникът на Стойо. В последния си ден като ратай ветеранът в тази роля - мама Галя учи Мария как се прави сирене, като се подсирва мляко. Мария признава, че прави сирене за пръв път и технологията й е интересна и смята, когато излезе от фермата това да е едно от уменията, които ще започне да прилага, за да се храни с произведени от нея кисело мляко и сирене. 

Времето на Нико като “Фермер на седмицата” е към своя край. Днес всички заедно довършват седмичните задачи, а градското момче е амбицирано всичко да се изпълни в срок. За жените остава да довършат къщичките за птици, а мъжете трябва да приключат с дувара и да репетират хорото. Правят и карамелизирани ябълки - последната част от задачите. Мама Галя е основен готвач и е приготвила всичко. Тя боядисва първата ябълка червена. Мария открива, че като духне и ябълката замръзва. „Ако ги продавам на пазара, какво духане ще пада”, смее се мама Галя.

Стопанката Бети идва във Фермата, за да оцени задачите. Носи кошница с подаръци, за да почерпи за рождения си ден. Носи им люти чушки, пърленка и фасул.  Бети не харесва много пътеката, трупчетата й се струват широко сложени. Нико й показва оградата, тя е доволна от изпълнението й.  Харесва и къщичките. „Малко сте, но добре сте поработили”. За да оцени как са се справили с усвояването на хорото, Бети им носи народни носии и фермерите се преобличат за хорото. Мъжете не се справят, а най-трудна задачата се оказва за Нико. Групата получава всички 6 гроша и одобрението на Бети, която признава, че никога не е била по-доволна от изпълнението на задачите.  Фермерите  показват, че могат и да работят, и да се веселят. Последната вечер си правят пиршество – режат салати, луканки и пекат барбекю. „Когато се работи, се работи, а когато се пие, се пие”, обобщава Нико на масата, около която са се събрали всички.

Новини