Най-възрастните участници се сбогуваха с „Фермата“

Мажена Панова отпадна след вдъхновяващ дуел на Арената, а Гечо Гечев беше дисквалифициран служебно заради нарушаване на правилата

Емоционална и силно турболентна седмица преживяха най-възрастните участници във „Фермата“. Гинекологът Мажена Панова и автотенекеджията Гечо Гечев си тръгнаха завинаги от предаването. Двамата връстници напуснаха най-градивното риалити по различни причини, но сърцатото им участие ще бъде помнено дълго.  

Всяка жена може да постигне мечтите си, независимо от възрастта си, доказа 56-годишната Мажена на Арената в събота вечер. Въпреки че падна с 4 на 11 от многодетната майка и шампионка от шестия сезон на „Фермата“ Веселка Маринова, лекарката показа огромен хъс и воля за победа. „Във „Фермата“ исках да избягам от ежедневието и да се предизвикам. Като подарък от предаването си взимам емоцията, приятелството и опита. Доказах, че жените на моята възраст не трябва да се отказват, а да грабват всеки момент от живота, защото всяка секунда е уникално преживяване“, заяви кипящата от енергия участничка, която е родена в Полша, но от години работи в България и се радва на огромно уважение сред пациентите си. 

Сблъсъкът между опонентките започна със сериозен превес на Веселка. В първата битка - цепене на дърва, тя унищожи дънерите с изключителна бързина и ярост, отчете забележителните 29 килограма и поведе пред Мажена, която натрупа едва 8 килограма, но не падна духом. Съперничките продължиха да мерят сили в цепенето на ритловица, търкалянето на бъчви и стрелбата с пясъчни торбички. Веселка беше по-пъргава и завърши с два пъти по-добро време, въпреки контузията на дясната ръка. Първата жена победител във „Фермата“ се справи по-бързо и с последвалото изпитание - рязането на филии от греда и стрелбата по стена от дървени кубчета.  

Опонентката й обаче успя да си върне позициите, като показа отлични знания. Мажена даде три верни отговора на въпросите от Алманаха, а Веселка - нито един. Окрилена, лекарката влезе с високо вдигната глава и силна мотивация в последната, решителна битка, изискваща  наблюдателност и памет. Двете участнички трябваше да запомнят подредбата на различни предмети и да я пресъздадат. Задачата отне на Мажена малко над 19 минути, а на Весела - само 4 минути, и тя заслужено триумфира както в битката, така и в дуела. 

Победата на Веселка донесе дълго чаканото обединение на двата конкурентни отбора – „Стари герои“ и „Нови надежди“. От понеделник Веселка ще е фермер на седмицата на цялата група. Освен че спечели дуела, тя донесе последната, пета точка на ветераните от „Стари герои“. Конкурентният тим остана с две точки по-малко, затова участниците в него ще бъдат подложени на двуседмични лишения. През този период те няма да разполагат с покрив и легло, няма да имат право да се хранят на една маса с ветераните, ще получават половин дажба храна и ще са принудени да носят само черно-бели дрехи. Никой от представителите на загубилия отбор няма да има право да бъде фермер на седмицата.

Освен с енергичната Мажена, „Фермата“ се раздели с още един колоритен участник - Гечо Гечев, най-възрастния мъж в предаването.

Автотенекеджията от село Голец, който живее в Лиеж, Белгия, беше дисквалифициран служебно. От продукцията го отстраниха, след като удари по рамото треньорката по художествена гимнастика Валерия Дочева преди старта на игра по пейнтбол, защото реши, че тя не спазва инструктажа за боравене с оръжието. Според правилата на „Фермата“ обаче, физическите удари между участници са абсолютно забранени, затова Гечо си тръгна завинаги от надпреварата за 100 000 лева.

Новини
  • Последни
  • Най-четени