Литовецът Владислав Симанел падна с 5 на 10 на Арената във „Фермата“

Диетологът, известен като г-н Морков, беше отстранен от приключението по bTV от хлебаря Серафим Василев

Всеки може да бъде победител във „Фермата“ по bTV, дори да не вземе голямата награда от 100 000 лева. Литовецът Владислав Симанел си тръгна по-богат от предаването, въпреки че падна на Арената и напусна приключението само две седмици преди финала. С позитивната си нагласа и приятелско отношение той спечели симпатиите както на опонента си - хлебаря Серафим Василев, така и на конкурентите си за голямата награда, и показа какво е да губиш с достойнство и усмивка. 

„Доста емоции преживях във „Фермата“, доста неща минаха през главата ми. Най-важното е, че опознах себе си. Опитайте се да виждате позитивното дори в най-лошото“, каза след загубата си участникът, който работеше здраво в стопанството и нито за миг не загуби отличното си настроение в осмия сезон на предаването. След като падна с 5 на 10 от хлебаря Серафим, диетологът поднесе символичен подарък на опонента си - буркан с жито, а двамата се прегърнаха братски.

Сблъсъкът между съперниците беше спортсменски, но суров и напрегнат до последната минута. В първата битка дуелистите трябваше да покажат бързина и точност. Серафим, когото всички наричат Финци, стартира по-мудно при рязането на летвите от дървена стена, но бързо навакса и пръв скова дървена стълба. Влад обаче демонстрира точен мерник и го победи в последвалата стрелба с пясъчни торбички.

В следващото изпитание литовецът имаше предимство като по-млад и по-пъргав. Диетологът, който е известен като г-н Морков заради любовта си към зеленчука, премина с отлично темпо по трасе с препятствия, пренасяйки вино с маркуч. След това, качен на платформа, по-ловко напълни дамаджана и поведе убедително.

В третата битка обаче и късметът, и уменията бяха на страната на Финци, който беше сред финалистите във „Фермата“ 2. Хлебарят се отличи с майсторство при цепенето на пънове, бързо откри ключа, скрит в единия от тях и сякаш на шега закова седем пирона с малък чук. Като показа перфектна техника, той завърши за малко над 7 минути. Въпреки че Влад също се раздаде до пълно изтощение, не успя да го надмине. Финци го победи и на въпросите от Алманаха, и така изравни резултата.

Последната, пета битка, за максимални точки, се превърна в истинско зрелище. Опонентите трябваше да разцепят вертикално поставена талпа, но, преди да се впуснат в двубоя, си пожелаха късмет един на друг. Финци, който се слави с отличните си фермерски умения, развъртя брадвата с лекота, оформи клин, „подостри“ дървото и пръв го свали на земята. Така хлебарят спечели дуела и отчете втора победа на Арената в осмия сезон на „Фермата“. 

Новини
  • Последни
  • Най-четени