Лилия Ел Абани се сбогува с „Фермата“ 9 на метри от финала

След инфарктен отборен дуел по bTV „Елбетица“ и „Канатица“ постигнаха равенство на пендарите

До финала на „Фермата: Нишката на живота“ на 8 декември остават броени дни и всяка раздяла с участник е болезнена. След тежко и емоционално гласуване „Канатица“ се сбогува със съотборничката си Лилия Ел Абани. Собственичката на автокъща, която сама отглежда трите си деца след загубата на съпруга си и месеци наред показваше несломим дух в стопанството, си тръгна с достойнство на метри от последната права. „Не ме е яд че напускам „Фермата“, а че не можах да заведа отбора си до финала. Аз съм силна жена и ще продължа пътя си. В предаването създадох ново семейство, а да имаш ново семейство е чудесно! Ще запомня сплотеността ни. Чувствам се щастлива и заредена“, каза Лилия, която пристигна от Уинчестър, САЩ в село Боснек, за да опита вкуса на приключението и да си припомни българските традиции.

 

„Канатица“ гласува срещу нея след края на тринадесетия, последен редовен отборен елиминационен дуел, в който Лилия и футболистът Костадин Велков се състезаваха за „червените“. Двамата се противопоставиха на сервитьора Андрей Стефанов и студентката по право Линда Бонева от „Елбетица“ в момента, в който „Канатица“ водеше с девет пендара в генералното класиране. Пред тима имаше три опции - да запази първенството си, да се примири с равенство или да загуби с всички произтичащи от това последствия. 

 

Дуелът се оказа абсолютно непредвидим. В първата женска индивидуална битка за един пендар Линда беше по-бърза от Лили при отмотаването на въже от дървени стълбове и рязането на филии от греда, и „Елбетица“ поведе с 1 на 0. Втората битка за два пендара постави на изпитание бързината и нервите на Андрей и Костадин. Футболистът взе преднина при пренасянето на тежки чували през пирамида от стъпала, но сервитьорът се справи по-бързо с втората част от изпитанието - редене на пирони върху опъната тел, а „Елбетица“ отчете резултат 3 на 0.

 

След неуверения старт „Канатица“ догони зеления тим в третата битка за три пендара, в която участниците трябваше да освободят стълба от верига, да „ловят“ със зъби ябълки в бъчва с вода и да режат греда с трион с два края. В този сблъсък червените бяха по-бързи с около минута и изравниха резултата.

 

Тестът с въпроси от Алманаха предизвика поредния обрат и показа огромната сила на знанието. Линда постигна забележителен резултат като даде шест верни отговора на шест въпроса и така донесе още четири пендара на „Елбетица“. Петата битка за пет пендара изправи на нокти и участниците, и водещите, и зрителите, защото залогът в нея беше огромен. При рязането на гредите на противника Андрей убедително изпревари Костадин, а Линда беше по-точна в стрелбата. Победата в дуела заслужено отиде при зелените, а червените бяха принудени да се разделят с един от играчите си.

 

„Елбетица“ обаче не само спечели на Арената, а с натрупания актив се изравни по пендари с водача във временното класиране „Канатица“. След този резултат във вторник, 5 декември, ще се разиграе последният отборен дуел. В него ще участват една жена и двама мъже от всеки тим. От „Канатица“ сигурен играч е учителката Теодора Тръндева, а от „Елбетица“ са сервитьорът Андрей Стефанов и земеделецът Георги Георгиев. Останалите попълнения тепърва ще станат ясни. Победилият тим ще изпрати всички свои членове на финала. Падналият ще се сбогува с един от съотборниците си, а оцелелите ще влязат в елиминационни битки помежду си.

 

Новини
  • Последни
  • Най-четени