Крум Савов влиза във “Фермата”

Вторият сезон на най-българското риалити стартира на 11 септември по bTV

Тази есен един от най-популярните български спортни журналисти - Крум Савов, ще се присъедини към звездния отбор на “Фермата”. Крум Савов е четвъртият известен участник, който приема предизвикателството на “Фермата” за живот в близост до земята. За да се включи в предизвикателството на духа и тялото спортният журналист за първи път ще се раздели за по-дълго време с децата си, което вижда и като най-голямо изпитание по отношение на участието си в телевизионното приключение “Фермата”.

„За девет години и половина, откакто са родени, не съм се отделял от тях за повече от ден. Дори не мога да си представя тази раздяла. Със сигурност ще ми е много трудно”, споделя Крум и допълва: “Това за мен ще е излизане от стереотипа на битовите предимства, но пък това е начин да покажа на децата си нещо различно – земеделие, животновъдство, фермерство, въобще как земята дава живот. Те не са виждали и чували това. Ето начин да им се случи.”

“Фермата” е първото телевизионно риалити, в което журналистът приема да участва. “Смятам, че този формат подхожда на моя манталитет и характер. В него не се търси скандалната страна на човека, което винаги ме е спирало да приемам предложения от други конкурентни формати. Смятам, че това което съм постигнал в живота си, има много общо с живота, който ще ни се наложи да водим във „Фермата“.

Вторият сезон на “Фермата” започва на 11 септември по bTV.

За Крум Савов

Роден е на 14 юни 1960 г. в София. Завършил е английска гимназия, а впоследствие  “Международни икономически отношения” в УНСС и “Журналистика” в Софийски университет. От дете тренира футбол в ЦСКА. До края на следването си в университета играе в различни втородивизионни отбори и паралелно тренира тенис. Започва работата си като спортен журналист във в. „Народен спорт".  През 1990 г. печели конкурс за тримесечно обучение във Франция в една от школите на Бернар Тапи. След завръщането му започва работа в БНТ и тогавашната Ефир 2, където остава до 1994 г. След създаването на Нова телевизия е поканен да оглави спортния отдел, на позицията главен редактор в отдел „Спорт“ и водещ на предаването „Спортен свят“. На 8-ми март 2009 г. Крум Савов започва работа, като главен редактор и водещ в Канал 3. Успоредно с това е един от създателите и първи главен редактор на livesport.bg. В периода март 2014 – март 2016 година е главен редактор “Спорт” в bTV и водещ на “Зона Спорт” по Ринг ТВ.

Женен е за Мая Савова от 2004 година. През февруари 2007 година става баща на близнаците Крум младши и Катрин.

Новини
  • Последни
  • Най-четени