Калин Терзийски е шестата популярна личност във “Фермата”

В шоуто писателят ще живее със своята доскорошна муза Елен Колева

Калин Терзийски е шестата популярна личност, която ще се завърне към корените си и за първи път ще живее в близост до земята в истинска ферма. Писателят ще замени литературното поприще с това на фермер и заедно с актрисата Елен Колева, спортния журналист Крум Савов, рапъра DEE и моделите Ася Капчикова и Гери Дончева ще стане част от историята на втория сезон на “Фермата”. За да докаже на себе си и семейството си, че е достоен мъж, Калин ще се върне към детството и казармените си години, когато селскостопанската работа е била част от живота му.

“Живял съм на село всяко лято. И въпреки, че дядо ми и баба ми бяха от селската интелигенция – дядо ми беше директор на училището, баба – учителка - те отглеждаха кокошки, в съседния двор – техни племенници отглеждаха няколко крави и петдесетина овце (там се пробвах да доя, но едва ли помня наученото), а дядо ми беше луд по овощарство и отглеждаше еднокилограмови домати „биволско сърце“ и ягоди. Копаех с дядо всеки ден. След детството две години бях на границата, а там дори и село нямаше. Само автомати, гори и планини. Имахме си едно стадо агнета – пасяхме ги, колехме ги и ги ядяхме. А аз бях заместник на готвача и три дни от седмицата готвех зa 30 души.”, разказа Калин Терзийски.

Дали се притеснява от конкуренцията в лицето на по-младите участници, коментира така:

“Аз, сравнен с дечурлигата, израснали сред айфони и компютърни игри, съм нещо като Робинзон Крузо сред деца от детската градина.”

“Фермата” започва по bTV на 11 септември.


Повече за Калин Терзийски

Калин Терзийски е роден на 22 март 1970 г. в София, където е и израснал. Завършил е Националната природо-математическа гимназия (НПМГ) в София. По това време пише първите си стихотворения. През 1990 г. записва медицина във Висшия медицински институт – София, и специализира психиатрия. По това време работи и като дърводелец, анкетьор, санитар и медицинска сестра. В първите четири години след завършването си работи като психиатър във болница „Свети Иван Рилски“ в кв. Курило. Успоредно с това започва да пише за вестници и за списанията „SAX“, „Егоист“, „Клуб М“, „Ева“, „Едно“, „Night life“. През 2000 г. напуска работата си на лекар и се отдава изцяло на писането. Работи като сценарист в телевизии и радиа. От 1996-а до 2010-а работи като сценарист в предаванията: „Квартал“, „Лица“, „Каналето“ (БНТ), „Досиетата Хъ“ (Дарик радио), „Шаш“, „Пълна лудница“. През 2006 г. заедно с Мартин Карбовски и Ангел Константинов създава литературния клуб „Литература*Диктатура“. В него членува и брат му – писателят Светослав Терзийски. През март 2010 г. учредява, заедно с група водещи сценаристи, Сдружение на българските телевизионни сценаристи (СБТС). Учредител е и на Асоциация на писателите в България. Автор е на стихосбирките „Сол“, „Нови стихове съвсем в началото“, „За ползата от позите“ и романите „Алкохол“, „Лудост“, „Войник“, „Любовта на 45-годишния мъж“. Носител е на наградите „Най-първа награда“ за проза от националния конкурс за хумор, награда за литература на Европейския съюз. Наградата е за „изгряващ“ автор „с не повече от 4 издадени белетристични книги“, като се връчва всяка година на 12 писатели, определяни от национални журита. Номиниран е четири пъти за наградата „Хеликон“ за сборниците си с разкази „Има ли кой да ви обича“, „Любовта на 35-годишната жена“ и за романите „Алкохол“ и „Лудост“.

Новини
  • Последни
  • Най-четени