Калин се връща във Фермата, но без да взима под внимание лекарското предписание

Последните дни всички във “Фермата” очакват завръщането на писателя Калин Терзийски. В неделя, 30 октомври, по време на дуела той бе откаран по спешност в болница заради проблеми със сърцето. От тогава участниците всеки ден се надяват Кайо да се върне при тях. В сряда вечер сърцето и душата на Фермата се завръща и всички го посрещат с “Добре дошъл у дома!”. Калин признава, че се чувства като сред своето семейство. “Като се върнах и видях колко ми се радват, ми се разтопи сърцето и се отпуснах. Казах си – да имаш добри приятели е едно от най-хубавите неща на света”, разнежва се писателят. На вратата го посреща Юлияна, която коментира, че сърцето на Кайо не е болно, а е най-голямото сърце във “Фермата” - пълно с любов за всички. Почувствал се малко по-добре физически, първото нещо, което Калин прави е да поиска от Деси да му сипе чаша вино. Това му поведение поставя въпроса ще може ли оттук нататък Калин да е пълноценен участник в шоуто. След престоя му в болница става ясно, че той не може да излиза на дуели, а това не се вписва в представата му за участие в предаването.

Напрежението в женския лагер расте след като става ясно, че Деси не успява да координира работата в стопанството, а и обядът сериозно закъснява. За първи път изгладнелите фермери ще трябва да изкачат два часа за обяда си, тъй като печката е угаснала, а никоя от жените не се е сетила да поддържа огъня. Освен закъснял обядът е и недостатъчен за всички. Фермерите коментират, че Деси и ратаите не се справят със задълженията си. 

“По никакъв начин не ми е било притеснено, че някой е гладен”, защитава се Силвия. Няколко часа след провала на обяд тя успява да се реваншира на групата, като коли и приготвя за готвене петел. Под смаяните погледи на участниците тя се справя с тази мъжка задача с лекота и подготвя петела, така че когато дойде стопанката Бети, двамата с Нико да се заемат с тънкостите на приготвянето на петел с катми. 

Бети влиза в лятната кухня, за да покаже на Нико как се приготвя традиционната сачанлийска манджа. Тази кулинарна идея също претърпява провал, тъй като се оказва, че на плочата на огнището не могат да се приготвят катми. Благодарение на опита си Бети успява да спаси вечерята, като с наличното тесто прави  т.нар. кашник – солен кекс, а с вече сварения петел приготвия супа по фермерски. Силвия и Нико ще обогатят кулинарните си познания и благодарение на Стоян, който ги учи как се прави истинско българско кисело мляко.

Новини