Как създадохме градините във Фермата 9

Специално за градинарите

За нас беше изключително предизвикателство да подготвим биологичните градини във Фермата 9. Пресеченият терен и голямата надморска височина, в планинските масиви, бяха само част от неблагоприятните условия. Времето беше срещу нас с хладна и влажна пролет, която остави без реколта дори и най-плодородните райони. Приложихме природните миксове на  Панатехнолоджи и така неутрализирахме неблагоприятните климатопочвени условия. 

Първата ни задача беше да активираме почвеното плодородие и за целта стартирахме с Панатоп Фулвик Макс. Той е богат на хумусени киселини, добити от загнила растителност на над 100 000 години, екстракти от водорасли, аминокиселини, микроелементи и други органични съставки. Трябваше да се лишим от класическите химични торове, защото заданието ни беше да създадем биологична градина. Напръскахме почвата преди разсаждане и й дадохме възможност да трансформира наличните, но недостъпни за растенията хранителни вещества в усвоима форма. Успешно активирахме почвеното плодородие, дори и в тази високопланска, камениста почва, благодарение на Панатоп Фулвик Макс.

Поредното ни предизвикателство беше да се прихване разсада, въпреки изключително ниските температури и постоянните валежи. Втората ни важна стъпка беше да подготвим самия разсад, като го третирахме преди и след засаждане с Панатоп Фулвик Старт. Той ни гарантира успешното прихващане и развитие на мощна коренова система на младите растения.  Този природен микс съдържа хумусни киселини, фосфор, аминокиселини и силно необходимите, на този етап, цинк, манган и мед. На пук на климатичните условия, си гарантирахме перфектен старт на градините. 

Постепенно младите растения укрепнаха и дойде време да стимулираме растежа им. Най-важният момент е, когато се формира бъдещия добив и точно тогава заложихме на Панатоп Алга Макс. Той е с високо съдържание на екстракти от два вида водорасли, аминокиселини, органичен азот, въглерод и микроелементи. Стимулира клетъчното деление и бързия растеж, чрез естествени хормони. 

Лошото време предизвика и нападение на вредители, което запаши реколтата и застраши плана ни за биологична градина. Намерихме решение, като смесихме Панатоп Алга Макс с Панатоп Протект DSC, създаден изцяло от природни суровини. Повторихме два пъти тази комбинация, от Панатехнологиите и запазихме градините биологични. 

Продължихме грижите с Панатоп Фулвик Макс. Плодовете започнаха с бързи темпове да се формират и ние си отдъхнахме, защото участниците във Фермата 9 щяха да имат, с какво да се изхранванат.

Преодоляхме незапомнената неблагоприятна пролет и градината пръщеше от плодове. Дойде време участниците да се заемат с градините и тяхната единствена задача е да поддържат здравния статус на растенията, за да могат плодовете и зелечуците да узреят и да ги нахранят. За целта оставихме план, те да редуват последните два продукта от панатехнологийте Панамин Фулвик и Панатоп Имуно Сейв, който подсилва имунния отговор на растенията, подпомага узряването, но и образува физична бариера срещу някой системни болести и насекоми с малък пробивно смучещ апарат. Разбира се той не е химически синтезиран продукт за растителна защита а природен стимулатор, които подпомага растението само да се пребори срещу нападения от вредители и болести. Стискаме палци времето да е по-благоприятно, да няма силно нападение и да не се налага използването на класическа растителна защита, но ще следим. Пожелаваме успех на участниците!

Разкрихме ви тайната на  Панатехнологията, с чиято помощ можете и вие да отгледата вашата биологична градина.

Платен материал, предоставен от Панамин!

Новини
  • Последни
  • Най-четени