Юлия Кулиш: Дидо е абсолютно безстрашен! Никога не съм го виждала слаб

Много обича природата, да създава нещо с ръцете си

Музикантът Деян Каменов, по-известен като Дидо, влиза в новия сезон на най-патриотичния телевизионен формат „Фермата”, който стартира в ефира на bTV тази есен. Вокалистът на D2 ще разчита на силната си воля и дух, и на умението да оцелява във всякакви ситуации. Съпругата му разказва за предизвикателството „Фермата“ пред вестник „ШОУ“.

 

- Дидо влиза в новия сезон на „Фермата” и се отправя безстрашно към редица предизвикателства. Имаше ли специална физическа или психологическа подготовка от негова страна?

- Той страшно много искаше да влезе в този формат. Няма страх от работа – физическа или умствена, така че направо няма търпение „Фермата” да започне. Не е правил нищо специално като подготовка. По-скоро си даде време за настройката, че няма да сме заедно за толкова дълъг период. Ще му се наложи изведнъж да се раздели за по-осезаемо време от семейството си, приятелите си, колегите си, феновете си, с които все пак обменя и черпи енергия. Но ще се справи, сигурна съм! Дидо много обича природата, моментите, в които създава нещо с ръцете си. Не го притеснява ни най-малко, например, че може да има ситуация, в която да трябва да спи навън, а ще вали или ще има градушка. Нито пък, че може да има момент, в който да няма какво да яде. Не е разглезен, а точно обратното.

- Знам, че той много обича планината. Може би това е мястото, на което се зарежда за ежедневния, битов начин на живот, който се случва така или иначе?

- Действително много обича планината. Ходим там за разходки на чист въздух. Но не сме правили някакви по-дълги преходи. Но знам от него, че преди години са ходили с майка му и баща му на планина, спали са на палатки. Аз лично не съм го правила, но пък преди две години имаха с групата концерт на Мусала. Аз също се качих и концертът мина невероятно. След това останахме да спим още два дни в самата станция там.

- Дидо е вегетарианец и не яде месо от последните вече 7 години. Мислиш ли, че това ще му повлияе по някакъв начин във „Фермата”? Може ли да пристъпи хранителните си принципи?

- Не, в никакъв случай не би го направил. Да, ще се съобрази с онова, което се случва във формата, но не би прекрачил границата, която сам си е поставил и от която се чувства добре в живота си. Дори и да има в някакъв момент само месо на масата, той няма да хапне, дори и да е гладен.

 

- Преди време Дидо е ходил на вокални уроци при Камелия Тодорова, но освен за музика, двамата са си говорили много и за тибетските техники за дишане. Той спазва ли ги и досега?

- Да, така е, вярно е. Дидо е работил известно време с Камелия Тодорова, беше много доволен от уроците. Преди е правел всеки ден въпросните тибетски упражнения за дишане, с които е постигал вътрешен баланс и уравновесеност. Но ги е намалил в един момент. Както се казва – всяко нещо с времето си. Важното е, че вече ги умее като техника и винаги може да ги приложи, ако усети нужда. Не знам дали ще заложи на тях във „Фермата” и дали ще му помогнат, но съм сигурна, че там ще разчита най-много на факта колко силен характер е в живота. Освен това чудесно умее да организира хората, да прави така, че те да са единни.

- И най-силният човек таи някакви вътрешни страхове, а и все пак, страхът води до еволюция, развива усета и уменията за оцеляване…

- О, много правилно, така е наистина. Но Дидо, дори и да има някакви вътрешни свои страхове, аз съм последният човек, който ще знае за тях, поради простата причина, че той, като един истински мъж, няма да покаже на жената до себе си. Няма да си го позволи. В моите очи той е абсолютно безстрашен. Никога не съм го виждала слаб.

- Малцина знаят, че Дидо си пада по жанра ужаси…

- (смее се) да, макар че заедно не гледаме такива филми със сигурност. Възможно е преди да е бил по-привлечен. Нали знаеш, всеки има период, в който е зарибен по нещо, което е до един момент. А и, както казваш ти – чисто психологически по този начин той може би е калявал себе си, чувството си за смелост, нагласите.

 

Интервю на Анелия ПОПОВА, в-к „Шоу“, със съкращения

Новини
  • Последни
  • Най-четени