Яни мотивира младежи в Хасково да се развиват в сферата на земеделието

В началото на март Яни Андреев смени амплоато си и от риалити герой влезе в ролята на лектор пред ученици от Професионалната гимназия за селско стопанство и транспорт, град Хасково. Победителят от „Фермата“ 3 беше специален гост на събитие, свързано с кариерното развитие на младежите, като  имаше за задача да даде личен пример и да ги мотивира да продължат да се развиват в сферата на фермерството и агроекологията.
Яни, който е бивш учител по история, а сега се занимава със земеделие и пчеларство в родното си село Козлец, даде много професионални съвети на учениците от клуб  „Млад агротехник“. „Ако искате да се развивате, земеделието е добро развитие. И ще става все по-важно, защото без храна няма живот“, започна речта си младият пчелар.
Попитан за успеха си в агробизнеса, Яни сподели, че за него бизнес е да дадеш хляб на много хора, не само на себе си и на семейството си. Освен отговори на конкретни въпроси, свързани с пчелина и лозовите масиви,  той разказа и за кратката си кариера като учител, за гурбетчийството във Великобритания и разбира се, за успешното си участие в третия сезон на най-българското  реалити „Фермата“. В този момент  гимназистите го отрупаха с въпроси за предаването. Той бе помолен да коментира благородния жест на волейболния шампион Владо Николов, който му отстъпи правото си да продължи напред в шоуто. „Това бе от тези моменти, след които вече си съвсем друг“, призна през сълзи Яни.
Накрая на срещата фермерът, грабнал наградата от 100 000 лева във „Фермата“ 3, покани учениците на гости в активния сезон на пчелина и лозовите масиви.

Новини
  • Последни
  • Най-четени