Яни Андреев спечели третия сезон на „Фермата“ пред близо 1 500 000 зрители

bTV обяви старта на записването за следващия сезон на най-гледаното българско риалити след внушителни резултати

Третият и най-успешен сезон на „Фермата” завърши в неделя вечер с тричасово грандиозно шоу, рекорден зрителски интерес и чек за 100 000 лв. за победителя Яни Андреев. Рекордните тази година 1 436 000 зрители средно (повече от половината от всички пред екрана в неделя вечер) са наблюдавали как земеделецът от Козлец успешно преодоля всички битки, показа знания по българска история и получи вота на 39% от феновете на шоуто. Почти половината (48%) и от зрителите на възраст между 18-49 г. избраха bTV и „Фермата“, а едва 17% гледаха финала на музикалното шоу в ефира на втората по гледаемост телевизия NOVA. Това показват данните на GARB, единствената пийпълметрична агенция, преминала независим одит.

 

„Фермата - Ново начало“ – най-суровият сезон от най-позитивното и градивно риалити в БГ ефира, е и най-гледаното издание в историята на предаването с 13% повече зрители в сравнение със сезон 2. Кулминацията на зрителския интерес снощи е в 20.50 ч., когато впечатляващите 1,64 милиона българи са били пред екрана на bTV, за да подкрепят своите фаворити - Яни Андреев, Калоян Димитров, Валерия Дочева и Виолета Тодорова. Заради силните резултати и нарастващата популярност на предаването програмният директор на bTV Media Group Маргарита Александрова обяви вчера в ефир старта на записванията за новия, четвърти сезон на „Фермата”. Всички, които искат да преживеят емоциите на Яни Андреев и останалите участници, потърсили ново начало, могат да се запишат за кастинг на fermata.btv.bg

 

Фермер и в живота, Яни Андреев стигна до победата след като събра най-много точки след трите етапа на състезанието – гласуване на всички отпаднали участници, три преки дуела и вот на зрителите. Негова подгласничка остана гимнастичката Валерия Дочева, която макар че спечели по-малко зрителска подкрепа от Калоян Димитров, събра по-висок общ брой точки от танцьора. Валерия не успя да се превърне в първата жена спечелила „Фермата“, но постави своеобразен рекорд, като завоюва най-висока зрителска подкрепа сред всички жени, участвали някога в шоуто. Танцьорът от Попово Калоян Димитров бе фаворит на зрителите тази година, като получи 41% от гласовете на феновете, но остана на трето място, тъй като се представи доста по-слабо на битките и даде най-малко верни отговори на въпросите от Алманаха.

Големият финал на „Фермата“ 3, който се излъчваше на живо по bTV, започна с обявяването на временния вот на зрителите, които тази година можеха да гласуват за своя фаворит от петък вечер. Амбициозната Виолета Тодорова отпадна първа, като спечели само 9% подкрепа и напусна състезанието за голямата награда от 100 000 лева още преди същинските битки. За останалите трима финалисти – Яни, Калоян и Валерия – играта продължи с гласуване на всички отпаднали участници, в което Яни Андреев получи най-много гласове и записа в актива си 22 точки. Втори се нареди Калоян Димитров с 8, а Валерия получи 6 точки, като последен фаворит на бившите фермери. Яни водеше по точки и след втория етап на големия финал на „Фермата“ 3, който тества уменията и знанията на финалистите. Земеделецът построи най-високата кула от дърва, Валерия - беше най-точна в измерването на теглото на око на пирони, вълна и тор. Яни и Валерия показаха най-много знания по българска история на въпросите от Алманаха, като дадоха по 4 верни отговора. Яни завърши втория етап с 64 точки, Калоян с 20, а Валерия с 60 точки във временното класиране. Третият етап в надпреварата беше гласуването на зрителите. Калоян се оказа фаворита на публиката с 41%, Яни го следваше плътно с 39% и Валерия взе останалите 20%. 

В продължение на повече от три месеца милиони зрители проследиха приключението на 20-те участници, които трябваше да съградят живот от нулата, като едновременно с оцеляването усвояваха и ценни знания по българска история, традиции и обичаи.

За Яни Андреев

Яни е на 29 години, роден и израснал в Хасково. Завършва история в Пловдив, но се отказва от учителската професия почти веднага, разочарован от днешната младеж. Отива на гурбет в Англия, Германия и Шотландия, но в крайна сметка се прибира в село Козлец.

В момента обработва 14 декара семейни лозя и се грижи за 100 кошера с пчели. Може да се справи с всякаква земеделска работа – от оран до дърводелство. Казва, че това, което го връща от чужбина са думите на баба му - „Не напускай родната си къща, защото не знаеш как се строи”. Все още е ерген, според него - непретенциозен. Част от изискванията към бъдещата му съпруга са: хубаво тяло, сини очи, да не мисли за пари и да няма дете, защото майка му не иска такава снаха. За себе си твърди, че е директен и казва нещата направо.

 

Влиза във „Фермата“, за да спечели парите, защото ще му дадат сериозен шанс в живота и ще му помогнат да развие стопанството си. Сигурен е, че е сред най-силните кандидати.

 

Новини
  • Последни
  • Най-четени