Яни Андреев пренесе „Фермата“ в Пазарджик

Най-българското ТВ риалити „Фермата“ вдъхнови учители  от 1-во ОУ „Климент Охридски, гр. Пазарджик, да организират състезание за учениците от 3-ти и 4-ти клас по формата на шоуто, което се проведе заедно с честванията по повод 142-ата годишнина от избухването на Априлското въстание в града.

Специален гост и водещ на състезанието беше победителят от третия сезон на „Фермата“ - Яни Андреев, който пренесе състезателния дух на риалитито пред ученици, учители, родители и гости в двора на къщата-музей "Константин Величков", където на 21 април 1876 г. е донесено Кървавото писмо. Той дойде и в качеството си на бивш учител по история и участникът, който спечели най-много игри на въпроси от Алманаха, който във „Фермата“ 3 беше посветен на българската история и география.

Яни благодари на организаторите за поканата и сподели радостта си да бъде част от празника на учениците: „Радвам се че съм сред вас днес, за да оживим заедно славната българска история чрез това невероятно състезание, за което сте се вдъхновили от интересните и поучителни игри, които показа третият сезон на хитовото телевизионно риалити „Фермата”.

Учителката по история и география Албена Пепелова, по чиято идея се проведе събитието, сподели мотивите си: „Искаме да научим децата да усвоят знания и да обичат България“, включително чрез забавата, играта и шоуто... У нас [„Фермата“] успя да се наложи като най-българското и най-позитивното риалити. Единствено то засяга темата за земята и природата, за българските традиции и история, а чрез нея приближаваме уроците до реалния живот“.

25 ученика, разделени в пет отбора „Гордите българи“, „Родолюбците“, „Българче“, „Васил Левски“ и „Опълченците“, се изправиха един срещу друг, за да покажат знания по българска история, сръчност, съобразителност и бързина. Исторически личности като Райна Княгина, Георги Раковски, Бенковски и т.н. оживяха в двора на къщата-музей благодарение на костюмите, в които бяха облечени децата. Вдъхновени от „Фермата“,  те взеха участие в игри, включващи исторически въпроси от Възраждането и Второто българско царство, редиха пъзел на България, кули от дървени кубчета, правиха традиционна шивица и накрая отговаряха индивидуално на въпроси.

Състезанието не мина и без традиционното за „Фермата 3“ историческо видео на сдружение „Българска история“, посветено, разбира се, на Априлското въстание.

Децата от 3-ти и 4-ти клас демонстрираха отлични знания и умения и след оспорвана битка, много забавление и усмивки, победител стана отборът на „Родолюбците“ от 4 б клас.

Яни награди всички за добре свършената работа със специални подаръци от „Фермата“.

Новини
  • Последни
  • Най-четени