Известното семейство Бети и Николай Василеви са стопаните на „Фермата”, които ще предадат трудолюбието и любовта към земята на участниците във формата

На 30 април приключва първи етап от кастинга за втория сезон на най-българското риалити

Остава близо седмица до края на първия етап от кастингите за втория сезон на най-българското риалити в родния ефир – „Фермата”. Все още всички ентусиасти на възраст над 18 г., които искат да избягат от модерния свят, могат да се запишат за участие в кастинга на „Фермата” на http://fermata.btv.bg/. Популярният формат и тази година ще предизвика участниците да променят живота си, да умеят да се приспособяват към условия, в които не са попадали досега, да обичат земята, животните и живота на село.

Приключението на участниците във втория сезон на „Фермата” ще бъде напътствано от техните ментори и стопани на фермата – Благовеста и Николай Василеви. Те са сред малкото млади семейства у нас, избрали несгодите, трудностите, но и радостта на селския живот, близо до природата, вместо удобствата (и стреса) на големия град. През 1996 г. Бети и Николай продават апартамент в Пловдив, за да купят първата си крава. Година преди това посрещат гости в старата наследствена къща на Николай, която наричат „Дивата ферма”. Днес, двамата са собственици на ферма в село Горно поле, недалеч от Маджарово в Източните Родопи – един съхранен и наистина див район на България, пълен със защитени местности, приказни гледки, уникални птици и животни. Историята за фермата и собствениците й е разказ за места с поетични имена, за умни крави, за лешояди, вълци и трофеи. Николай и Бети са висшисти, заловили са се по своя воля и с голямо желание за тази работа и вече близо 20 години отглеждат животните по начин, който не е просто свободен, ами полудив.

Към момента кандидатите за втория сезон на „Фермата” надхвърлят броя на кандидатите, подали своите кандидатури за първи сезон. Близо 3 000 души са попълнили формуляра за участие веднага след финала на първи сезон на риалитито през декември 2015г., в което Райно грабна наградата от 100 000лв. Към момента 70% от желаещите да участват във втория сезон са мъже. Почти същият е процентът и на младите хора на възраст 20-25 години от малките населени места. За участие във втория сезон на шоуто тази година екипът на риалитито е поканил и няколко известни личности, които ще изненадат зрителите със своята “нетипичност”.    

За Благовеста и Николай Василеви

Бети Василиева
Тя е химик по образование, учител по химия и биология, еколог по призвание и екскурзовод с опит от Природозащитния център “Източни Родопи” в Маджарово, изключителен кулинар, майстор на народните танци и... неизчерпаем източник на положителна енергия.

Николай Василиев
Той е зооинженер по образование, както и фермер по призвание, истински каубой, безрезервно отдаден на любовта си към животните и природата, чиито случки от ежедневието са достойно продължение на “Дивото зове”.

Новини
  • Последни
  • Най-четени