Иван Гинчев: Ще гласувам за Станислав, но искам да спечели Яни

Иван Гинчев напусна "Фермата" след дуел с Алек, но на нас ни е интересно да разберем що за човек е той и извън формата.

Казваш, че си лидер и обичаш да се налагаш – как прие това, че не победи в двубоя?
Когато си лидер показваш и работиш повече от всички останали. Имаш повече материал в междуушието, отколкото ако си само шеф. Като интелигентен човек, твърдя, че съм се научил да понасям и загубите. Влизайки във „Фермата“ видях, че хората там са силни характери, но не искат да се учат. Ако бях злобен лидер, щях да се изнервя от това. Но понеже не съм злобен, си казах – „Ок, няма да работя като вол, а ще си почивам“. Когато жените не успяха да създадат уют за нас мъжете там, ми се счупи желанието на всичко.

Как е гърбът ти сега?
Докторът каза, че в този живот ще е все така. Това е стара травма. Поредното доказателство, че от работа не се става богат, а гърбат. Още отдавна, когато карах такси, получих схващане на врата, след това плексит, година преди „Фермата“ – изкривяване на гръбнака долу ниско. От главата до задника – всичко е катастрофа при мен! В Берлин станах едва ли не медицинското чудо, което се размина с операцията заради спукани вътрешни капиляри. Влязох в шоуто буквално разглобен.

Лошата ти физическа форма не те ли притесни за физическите задачи там?
Не съм приел влизането си като влизане във война. Това беше забавление. Влязох, за да си почина психически. За това няма значение как ми е гърбът. Важно ми беше да няма таблети, телефони и интернет. 

И почина ли си?
Да. Между двата двубоя се почувствах наистина презареден. Откъснах се от реалния си живот, който е постоянно говорене с клиенти, звънене, срещи, закъснявания, задръствания... За последните 14 месеца нямам нито един почивен ден. Като се прибера, пак сядам на компютъра да работя. Година и няколко месеца спях по 4 часа на денонощие. Имах нужда от възстановяване. Буквално бях рухнал преди да вляза. Последните месеци бях станал невъзможен. Имах чувството, че съм за лудница. Казах си – „Фермата е моята възможност“.

Защо не отиде на почивка?
Отивайки на почивка, пак съм с телефона, има обаждания, sms. Много пъти съм тръгвал със съпругата си за някъде, към Дания например, по път ми звъни клиент и аз се връщам. Във „Фермата“ доброволно позволих да ми отнемат телефона и всякакви простотии.

Не обичаш, когато не се спазват правилата. Имаше ли ситуации във „Фермата“, в които другите ги заобикаляха?
Обичам правилата, но за мен най-важен е подходът. Ако удариш по масата и кажеш – аз съм тука шефа - провокираш другите да ти теглят една. А усмихвайки му се, ще накараш човека да го направи с желание и с по-голям успех. Правилата се нарушават не само във „Фермата“, не само в София, но в цял свят. В момента, в който караш с 51 км в града, си нарушил нормата за 50. Важното е накрая всичко да се свърши добре.

Отказа някои задачи, това не е ли също против правилата?
Отказах само на Дарина, когато поиска да подредя инструментите. Защо? Аз бях единственият, който от първия ден много се ядосваше, че всички си зарязват инструментите навсякъде и не ги пазят. Една работа е 50% умения и 50% инструмент. Месец и половина се карам с всички за това и точно на мен Дарина да ми каже – ти подреди. Казах й, че ще направя всичко, но няма сила, която да ме накара да направя това, за което постоянно молех всички.

Как прие предателството на Франческа?
Хората навън ме питаха дали не съм на наркотици, че толкова спокойно съм го приел. Аз й предложих приятелство от сърце. Това, че давам приятелство, не значи, че изисквам такова. Работехме много добре, разбирахме се. В един момент тя се дръпна и започна да дружи с Елена. Всеки има право на избор. Аз не съм обиден на Франческа и няма никакви задни мисли.

С кого би пил кафе извън „Фермата“?
Няма лоши хора, но има готини и по-готини. Двамата, които харесвам от сърце, са Владо Николов и Яни.

Какво ти липсваше най-много вътре?
Цигарите и добрите условия за лична хигиена. Съгласен съм и с препарат за миене на чинии да се мия, но да знам, че го има.

Кой е твоят фаворит за победител?
Още в началото казах, че ще гласувам за Станислав. И ще държа на думата си. Но искам да спечели Яни.

Новини
  • Последни
  • Най-четени