Ивайло Герасимов отпадна от „Фермата“ три седмици преди финала

Барманът беше отстранен от IT предприемача Стефан Григоров, който показа интелект и стратегия на Арената

Оспорван елиминационен дуел, изпълнен с обрати, изненади и контузии, вдигна адреналина на Арената във „Фермата“, а един от участниците претърпя поражение и напусна предаването по bTV. Барманът Ивайло Герасимов, който беше сигурен в победата си, загуби от IT предприемача Стефан Григоров с 5 на 16 три седмици преди големия финал. „Стефо, браво, ти спечели заслужено! Аз дадох всичко, на което съм способен. Тръгвам си с високо вдигната глава и горд от себе си. „Фермата“ е фантастичен етап от живота ми, в който създадох контакти със страхотни хора, преминах през много несгоди, които сам си причиних, но и през много невероятни мигове“, заяви българинът, който от години работи в Лондон, след като отпадна от надпреварата.

В два последователни дни той и съперникът му премериха сили в гладиаторски двубои като демонстрираха сила, бързина, ловкост и почти равни възможности. В петък, при коването на дъсчен мост, Ивайло беше по-бърз и поведе, въпреки че смаза с чук палеца на ръката си. В следващата битка Стефан го надви, след като по-ловко освободи въже от трасе с дървени колове.

В събота двамата отново излязоха на Арената, мобилизирани до краен предел. При дърпането на варел по баир Ивайло демонстрира мощен спринт, но конкурентът му разпредели по-добре силите си, съхрани темпото си през цялото време и спечели. Опонентът му изравни резултата при преминаването с тежка каруца през препятствия, но отново се удари жестоко, този път по петата и се наложи лекар да обезболи травмата му. В това изпитание Стефан също преживя криза - каруцата му се разкова и се наложи от продукцията да я ремонтират, след като спрат времето му.

Сериозната разлика в стратегията на участниците си пролича при последвалото дърпане на въже - битка не толкова за сила и агресия, а за хитрост и провокация. В нея Стефан действа прецизно, използва слабостите на противника си и го срази. IT предприемачът се справи по-бързо и при събирането и цепенето на трупи, и при премятането на огромна гума по хълм. Останал без дъх, той тържествува над съперника си.

„Аз живея в София, но съм от Смолян и не се виждам често с родителите ми. С влизането ми във „Фермата“ намерих начин те да са с мен всеки ден. Посвещавам победата на майка ми, на баща ми и на брат ми, надявам се да са щастливи“, заяви Стефан, след като отстрани конкурента си за голямата награда от 100 000 лева.

Новини
  • Последни
  • Най-четени