Галя, Силвия, Стоян и Финци ще се борят за зрителския вот и наградата от 100 000 лева на финала на „Фермата“ 2

За първи път стопаните Бети и Ники също ще гласуват за победител

За три месеца и половина в ефира на bTV най-българското риалити успя да представи една голяма идея - да познаваме и обичаме България с труд и достойно поведение. „Фермата“ се опита да представи модерния патриот, който познава свeта и говори чужди езици, работи, плаща данъците и възпитава децата в обич към родината. Деветнадесетте участници живяха повече от три месеца в близост до земята и възродиха десетки български традиции, напомниха на зрителите за важни моменти от българската история и показаха, че да обичаш родината си означава да се грижиш за нея. Финалистите във втори сезон на шоуто са майката на фермата и жената, която беше вечен ратай - мама Галя, усмивката във фермата - Силвия, хлебарят с нежна душа - Серафим и четирикратният екзекутор на арената – Стоян. Четиримата финалисти се борят за голямата награда от 100 000 лв, като най-голяма тежест при определяне на победителя ще има зрителският вот.

Носителят на приза „Фермер №1” ще бъде определен от четири важни и независими сегмента. Това са зрителският вот, гласовете на вече отпадналите участници, резултатите от трите битки, в които те ще се изправят на живо пред зрителите и вотът на стопаните Ники и Бети Василеви.

На първия етап от избора, отпадналите вече участници ще дадат своя вот за победител. Гласът на всеки един от тях ще бъде равен на една точка. Отпадналите фермери са 15, което означава, че в този кръг ще бъдат разпределени общо 15 точки между 4-мата финалисти. След това финалистите ще трябва да се борят на живо на арената. Четиримата ще се изправят един срещу друг в общо 3 битки. Във всяка една от тях, победителят получава 8 точки, вторият - 5 точки, третият – 2 точки, последният – нула. Общият брой точки във всяка битка отново е 15. Толкова са и точките, които ще разпределят между финалистите стопаните на фермата Бети и Ники. Те ще гласуват за това кой според тях е бил най-добрият фермер през целия сезон и той ще получи 8 точки. Вторият по заслуги - 5, третият – 2 точки и последният – нула точки. Последна ще бъде обявена и най-важната час от гласуването – вотът на зрителите. Те ще могат да подкрепят своя фаворит със смс-и на неговия личен номер по време на цялото шоу. Всеки процент зрителска подкрепа е равен на 1 точка. Това означава, че от гласуването на зрителите ще се разпределят общо 100 точки между 4-мата финалисти. Затова и волята на зрителите е с най-голяма тежест. За да няма съмнения за купена титла с предплатени карти и за да е справедлива победа, продуцентите са въвели ограничение от 15 смс-а, които могат да бъдат пуснати от един телефонен номер за един от финалистите.  

99 дни след началото на „Фермата“ 2 един от 19 участници ще си тръгне с голямата награда от 100 000 лева и признанието на цяла България. Кой ще бъде той ще стане ясно в неделя, 18 декември, от 20.00 часа само по bTV.

Новини
  • Последни
  • Най-четени