Фитнес треньорът Ния Селиктар напусна „Фермата“ 9 без огорчение

„Канатица“ победи „Елбетица“ в отборния дуел и се прослави с точен женски мерник

Да напуснеш „Фермата“ е трудно и малко участници успяват да скрият сълзите и огорчението си на раздяла с приключението по bTV. Фитнес треньорът Ния Селиктар обаче си тръгна от деветия сезон на предаването с усмивка и чувство за хумор, въпреки че съотборниците й от „Елбетица“ масово гласуваха срещу нея и я лишиха от шанса да стигне до финала на състезанието за 100 000 лева.

 

Младата майка, която отглежда сама сина си, запази доброто си настроение до последния миг в стопанството. „Животът е страхотно приключение. Трябва да се радваме на всички моменти и да не се взимаме толкова насериозно. Колкото повече минаваш с лекота през трудностите, толкова по-добър и по-закален човек ставаш“, каза Ния. Преди да се сбогува с риалитито тя се пошегува, че иска победителят във „Фермата“ да й купи машината за тахан, която участниците използваха при изпълнението на ежедневните си фермерски задачи.

 

Ния сложи край на участието си след изпълнен с инфарктни обрати отборен елиминационен дуел, в който показа отлична физическа форма и координация, и се бори рамо до рамо със земеделеца Георги Георгиев и продавачката на цветя Емилия Георгиева от „Елбетица“. Тримата се състезаваха с нахъсаните за победа представители на „Канатица“ - собственичката на автокъща Лилия Ел Абани, учителката Теодора Тръндева и дизайнера Сергей Панайотов.    

 

В студената, дъждовна вечер, сблъсъкът стартира с многокомпонентна битка за един пендар. Участничките в нея трябваше да дърпат каруца, да пренасят чували, да разбиват тухли и да изкопаят съндъче, заровено дълбоко в земята. Ния от зеления тим беше по-хаотична, а Теодора показа бързина и спортна злоба. Въпреки че още в първите минути падна от каруцата, учителката не се отказа и донесе победата за „Канатица“.

 

Последва още една женска битка за два пендара, в която със страхотен заряд се впуснаха Емилия и Лили от враждуващите отбори. Опонентките обръщаха двулицеви плочки, като демонстрираха воля, издръжливост и здрави нерви. Представителката на зелените имаше по-добра стратегия, поддържаше постоянно високо темпо и след 20 минути заслужено триумфира. Резултатът стана 2 на 1 за „Елбетица“.

 

В мъжката битката за три пендара влязоха Георги и Сергей. Съперниците дърпаха общо въже, стъпили върху дървени трупчета, като целта на всеки беше да накара опонента си да се разфокусира, да загуби баланс и да докосне земята. След серия блъфове, финтове и постоянна размяна на водачеството, Сергей спечели изпитанието и „Канатица“ тържествува с 4 на 2. Въпросите от Алманаха пък се оказаха по-лесни за „Елбетица“, отборът взе  четири точки и обърна на 6 на 4.

Както често се случва през този сезон, щафета за пет точки реши изхода от дуела. В първите две битки, изискващи пълна концентрация и перфектен баланс, силите между враждуващите отбори бяха почти изравнени. При стрелбата с прашка обаче Теодора от „Канатица“ впечатли всички с точния си мерник, категорично засенчи Георги от „Елбетица“ и изведе своя тим до победата с 9 на 6. 

Новини
  • Последни
  • Най-четени