Фермерите си купуват урок по история тази вечер от 21.00 часа по bTV

Мама Галя празнува рожден ден във “Фермата”

Силни емоции ще се вихрят в сряда вечер във „Фермата”. Участниците ще научат кои са новите двама ратаи, ще споделят много свои лични истории, ще празнуват рожден ден, ще станат по-близки от всякога и най-важното – ще си купят урок по история. Последното вече се е превърнало в лична кауза на водещия Андрей, който преди дни открито изказа възмущението си от липсата на знания по история при някои от участниците в шоуто.

Най-важните събития за участниците са изборът на ратаи и пазарът, който се състоят в сряда вечер. По време на второто събитие Мария решава, че освен продукти от първа необходимост ще купи и една по-различна кошница, в която се крие урок по родолюбие. В кошница №6 има люта комитска ракия, българското знаме, изписано със „Свобода или смърт“ и урок по стрелба с оръжие, с който участниците ще получат и знания за история, и традиции. “Това е кошницата, която е поддържала вярата на българина. Нужна ни е и на нас“, подкрепя избора й Финци. „Думите “Свобода или смърт” днес са повече клише, в миналото са били начин на живот и самосъзнание . Забравили сме тези подвизи, затрупали сме се в сиво ежедневие. Миналото го тачим, когато сме деца. После правим голям скок, големи сме, започваме да мислим за пари, бизнес и забравяме тези неща“, коментира Краси, докато Стоян и Финци забиват знамето в двора на „Фермата“. 

Един от най-обичаните участници във втори сезон на “Фермата” днес ще разкаже за своята голяма и драматична любов. Серафим отваря сърцето си пред Деси и разказва за любовта с половинката си, която галено нарича Слънчака.  Преди година Финци напуска съпругата си и заживява със Слънчака, децата му обаче не приемат решението му. „Те са прави, застанаха на страната на майка си”, плаче пред Деси той.  „Не мисля, че ти се сърдят, просто всеки има нужда от време да прецени“, успокоява го Деси. „Сърдят ми се и може би са прави. Смятат, че съм изневерил на семейството. Не толкова на майка им, колкото на семейството. Преживяват го тежко. Те като са тъжни и изпитват болка, няма начин да бъда щастлив. Смятам, че с разговор и с времето ще се опитат да ме разберат. Моят дядо по майчина линия се казваше Серафим, нося името му. Той напусна баба, бил съм на 7 г. Аз го проклинах, не исках да го виждам. Когато почина, беше на 70 г., не исках да отида на погребението му. Не знаех къде е гробът му, нищо че съм кръстен на него. Бабка го обичаше до последно, а аз го мразех заради това, че изостави баба ми. Когато тези неща ги направих аз повторно, тя ми викаше предател, ти му носиш името. Много й тежеше това, което направих. Тежи ми страшно много и на мен. Направих това, за което цял живот съм мразил дядо си. Как да виня децата си“, изповядва се Финци. “Всеки човек, когато нарани най-близките си – неговото потомство, челяд, това неминуемо му тежи. Опитвам се да го преодолея. Страшно много нараних децата си. Дано по-бързо повярват на баща си, че всичко това, което съм правил за тях, в никакъв случай не е било някаква постановка. Сигурен съм, че ме обичат. Наказват ме заради майка им. Не ги виня. Преживял съм го и зная. Знам какво чувстват“, разказва Финци плачейки. 

Още един участник ще разкрие истинските си емоции. В сряда вечер мама Галя ще отпразнува своя рожден ден не само с 2 торти, но ще получи и най-желания подарък – писмо от своя син. С радостни сълзи на очи най-опитната жена във фермата чете думите на единственото си дете: „Разбирам, колко много те обичам и ми липсваш. Обичам те, защото ме караш да се чувствам специален“, разчувства се Галя докато чете. „Сега и двамата разбираме какво сме един за друг и колко сме силни. Остани до финал“, пише още в писмото.  Галя признава, че раждането на сина й е най-щастливият й ден. Вечерта дори си позволява да посъветва DEE да не остава само с едно дете, а той признава, че не е успял да остане в живота на сина си така, както иска. "Страх ме е да не се проваля“, признава DEE. 

Освен емоции, днес фермерите ще получат и седмичните си задачи. Във фермата влиза стопанката Бети, която ще им помогне да създадат топлина и уют в мокрото време. Участниците ще трябва да редят пъзел с платнища, за да затворят лятната кухня и обора. За да си осигурят топло, фермерите ще се научат и да плетат шалове и да изтъкат чипровски килим. Сред задачите са и направата на разсад от моркови, изронване на царевицата и създаване на традиционен глинен съд за печене. Във фермата влиза български майстор, който показва как се прави съда от глина. Фермерите успяват да оформят 2 подници, които прибират на сухо и проветриво, в къщата на богатите.

Новини
  • Последни
  • Най-четени