Фермерите се приготвят да посрещнат обратно в шоуто отпадналите вече участници

Женски ще бъде последният дуел на арената на “Фермата” 2

Женски ще бъде последният дуел на арената на “Фермата” 2. След него остават шестима полуфиналисти, двама от които ще си тръгнат през следващата седмица. Преди това, обаче, във Фермата ще се върнат всички отпаднали участници. “Вие ще бъдете домакини за тези хора, които ще се върнат. Виждам, че работата не ви е достатъчна, та имате още една задача - трябва да им сковете 13 легла. Само с подръчен материал от къщата на бедните, само ако не стигне нещо, можете да взимате от къщата на богатите”, обяснява им Андрей.

Изборът на Мария за втори дуелист е много важен, защото той може да я заведе на финал.

„Дуелист номер 2 ще бъде с повече опит на дуелите. Ще бъде двукратен шампион и нежен екзекутор. Ще бъде спасен от тежкия труд, от коване на легла ...”, обявява избора си Мария. “На Марчето съм трън в окото от доста време. За мен беше нормално да съм дуелист. Виждам, че хората тук ме смятат за заплаха, което ме радва. За мен ще е чест да бъда на последния дуел”, коментира нейната съперничка.

Двете отричат да имат лични сметки за изчистване. Последният дуел освен между две от най-силните фермерки, ще бъде и между два напълно различни свята, поведение, мислене. Едно младо, енергично момиче срещу една преживяла, спокойна и мъдра жена на 40 г.

Преди да отидат в къщичките на дуелистите обаче, двете дами участват в последния пазар в Благоевград, където групата продава продукцията си и показва, че храна може да се прави без отрови - с две ръце, българска пръст, любов и трудолюбие. Финци за втори път води фермерите на пазар, като този път носят карфиол, зеле, мляко, пъдпъдъчи яйца. Заредени с усмивки се отправят на пазара в Благоевград, където всички ги познават и казват, че ги гледат редовно. „Галето е много хубава, като я гледам по телевизията изглеждаше по-възрастна. А тук – бонбонче е”, обяснява се един дядо на мама Галя. “Всеки ни познаваше, заръчваха да се държим по-благо”, коментира Стоян. От продукцията си участниците успяват да изкарат 108 лв. С тях си купуват първо две плодни дръвчета, за да ги засадят. Купуват си плодове, ядки, ракия. Получават подаръци - мед, сланина, мас, люти чушки. Изхарчват събраните пари и са доволни.

Работниците във фермата са малко, но трудът не може да спре, в последната седмица ще се хранят не 6, а 19 гърла. Тежките седмични задачи са почти приключили, но дувара все още не е напълно завършен. Това става повод за поредното разделение в групата, този път на принципа – работливи – мързеливи. Финци и Стоян градят зида. Нико им носи камъни, според Стоян обаче се скатава. Нико пийва една чаша вино и оплита конците. Докато Стоян и Финци редят тежките камъни, той решава да си легне в леглото. Това става повод за поредните разсъждение на тема - мързеливи ли са по-учените градски хора и по-добродетелен ли е обикновения човек на село.

Ники и Бети идват във фермата, за да оценят седмичните задачите. Финци тръпне в очакване, защото за него това ще е признание за цялостния престой във фермата, а и грошовете са важни, защото следващата седмица ще трябва да нахранят още 13 души. Според Финци граденето на зида е било най-тежката задача досега. Ники им дава още няколко дни да го завършат. Бети е впечатлена от керамичните съдове, Ники също. Стоян показва кукерската маска, която също се харесва. „Все по-добре се справяте. У вас излиза любовта към земята. По-удовлетворени изглеждате, в реалния живот нямаше да можете вероятно да постигнете това. Играта е на арената, а тук във фермата е истинското. Тук всички сте победители”, хвали ги Ники.

Новини
  • Последни
  • Най-четени