Фермерите поставят пейки и паметна плоча пред пещерата на свети Иван Рилски

Ветеранът в дуелите сред жените – Юлияна, ще реши тази вечер да се изправи в неделя срещу дама без опит на втория си дуел във “Фермата”. “Преимущeството й е, че аз не съм добре здравословно, но щом стъпя на арената ще дам всичко от себе си. Въпреки температурата и общото ми състояние, нищо не може да ме спре да се върна във фермата”, коментира Юлияна. Дуелист номер 2 коментира избора си така “Дори един да е по-добър от друг, винаги има доза късмет. Не се притеснявам, дали ще бия или не – доволна съм, че стигнах дотук и не изгубих себе си. Ако съдбата е на моя страна, аз ще победя”.

Днес е последният ден на Динко с групата и той ще използва възможността да остане насаме с жената, която недвусмислено показа, че желае. Най-после успява да влезе в леглото на Мария, където двамата провеждат интимен разговор, хванати за ръце. Това че поведението им може да предизвика скандал, ни най-малко не ги притеснява, а Динко дори обещава да я запозная с майка си. “Харесвам те, свързвам се с добротата ти, защото знам, че лошотията ти е само за самозащита”, казва му Мария.

Въпреки милите думи, които изрича пред него, пред Силвия, Мария ще признае, че смята Динко за човек с много силно его, което трябва непрекъснато да се подхранва от другите и че демоните му са излезли благодарение на факта, че преждевременно се е развил финансово. На прощална вечеря Динко благодари на групата, че са го допуснали във “Фермата”. “Радвам се, че животът ме запозна с такива хубави хора. Ще ми липсвате. Нека най-желаният от хората да победи. Дано се съберем отново на маса, но без камери”, признава им Динко.   

Седмицата беше тежка за участниците – те вече се броят на пръсти, а сами трябваше да поставят основите на две чешми, да си направят цървули по стар български метод и да подготвят две пейки и да ги дарят на поколенията, поставяйки ги пред пещерата на свети Иван Рилски. Ще заслужат ли те 6 гроша от стопаните за изпълнението на своите задачи, зрителите на bTV ще видят тази вечер от 21.00 часа. 

Преди няколко дни групата заедно реши какъв да е текста на плочата: Според преданието в тази пещера Свети Иван Рилски за първи път потърси уединение с Бога. Нека никога не забравяме светлия му пример! Земята дава сили! Българите от Фермата 2.

Вече седмица и половина фермерите се трудят, за да оставят нещо след себе си на мястото, където задружно ляха пот и сълзи, и дори кръв. Днес е време да поставят пейките и паметната плоча. Стоян и Динко се качват до пещерата на коне, които са оседлали сами. След като заедно поставят пейките, продължават пеша към пещерата и Нико обещава, че първото нещо, което ще направи след като излезе от фермата е да доведе приятелите си тук. Поставят паметната плоча на камък пред входа на пещерата, най-святото, но позабравено място в пернишкия Балкан - място, което е облагородявано  за последен път през далечната 1928 година. Всички са горди и благодарни, че “Фермата” им дава шанс да направят нещо добро за себе си и за другите, което ще остане да пази паметта на българите, много след тях.

Новини
  • Последни
  • Най-четени