Фермерите подготвят местни продукти за зимата. Михо избухва срещу групата

Във вторник вечер за първи ден фермата ще е под ръководството на Юлияна и това ще се забележи във всичко. Строгата дума на фермера на седмицата е закон и за първи път при избора на продукти от пазара няма дискусии, а желанието на Михо остава неудовлетворено. По примера на Краси, вместо да купи всичко, което групата иска, Юлияна решава да запази един грош, като не купува кошницата с безалкохолно, за която Михо настоява. „Странно е усещането, да стоя тук. Надявам се да имаме спорна седмица. Ще ме извинявате, ако съм по-рязка, но съм такава. Надявам се с едно казване да приключваме”, коментира ролята си Юлияна. Макето е твърда и в избора на ратаи. Тя не залага на лесното, за да направи фермерството си по-леко. За ратаи избира двама души, които все още не са минали по този път. „Хубаво е да разберат какво е да спиш на студено, да имаш много задачи, да разбере целия вкус на играта”, казва Юлияна.

Във вторник ратаите ще са на крак още от 6 сутринта, а Михо няма да спре да мрънка. Юлияна раздава задачи, като разделя фермерите на отбори. Жените трябва да изчистят мивките, Стоян и Ники да подредят инструментите в склада, а Финци и Краси се грижат за животните.  

Във Фермата вече витае мириса на победа, участниците обсъждат кой ще стигне до големия финал. Според Мария и Стоян, Финци и Краси са потенциални любимци на зрителите. Нико съветва Михо да не бърза, защото така прави грешки. “Когато си в колектив, трябва да се съобразяваш. Търпим те, да се правиш на интересен ”, обяснява му по-късно и Краси. Михо се защитава, че не е дошъл да бъде част от колектив и продължава да твърди, че върши най-много работа от всички.

Стопанинът на Фермата – Ники идва, за да раздаде седмичните задачи. Първата голяма задача е колене на теле, с което ще се заемат най-опитните по мнението на Юлияна – Стоян и Финци. „Не е приятно, но е истинско. Чисто е месото, няма антибиотици”, коментира задачата Краси. Ники им е донесъл стари български рецепти за приготвяне на месото, написани от Бети и им заръчва да направят буркани, луканки, стекове, но да оставят и за готвене. Втората задача е да довършат чипровския килим, с който Михо и Мария не успяваха да се справят миналата седмица. Трябва да се извадят джибрите от виното, а в края на тежкия работен ден групата ще получи урок по родопски гайди.

Новини