„Фермата 3” събира близо един милион зрители на епизод от старта на шоуто

След напрегнат и равностоен първи женски дуел македонката Диана напусна фермата

Хитовият проект на bTV „Фермата” е фаворитът на зрителите в телевизионния праймтайм. От старта на шоуто досега „Фермата”  е гледана средно от близо 1 млн. зрители, докато едва 365 000 зрители са проследили програмата на втората по гледаемост  телевизия в същия времеви интервал. Третият сезон на формата увеличава своите фенове като за първите две седмици през 2017 г. то е с 20% по-гледано от епизодите миналата година. „Фермата 3” печели интереса на 41% от цялата телевизионна аудитория с качествено съдържание, силни образи и послания, които зрителите припознават. По данни на ГАРБ в дните между 10 и 24 септември „Фермата” е гледана от средно два пъти повече млади хора (18-34 г.) от излъчените програми на втората по гледаемост телевизия в същия времеви интервал.

Неделните битки за елиминации във “Фермата” са проследявани от средно 2,8 пъти повече хора в сравнение с  X Factor, сочат и данните на ГАРБ за зрителите на възраст над 4 години. Средно 43% е делът на младите хора (18-34), които гледат дуелите срещу само 16% за музикалното шоу по Нова.

След напрегнат и равностоен първи женски дуел във „Фермата” в неделя вечер един от най-интересните участници в сезон 3 – Диана Миличевич се сбогува с шоуто. Малко не достигна на македонката с българско самосъзнание да запази мястото си във „Фермата”, като решаващ за успеха на нейната съперничка Ивона се оказа исторически въпрос от Алманаха. Като втори дуелист Ивона получи правото да нареди игрите по точки, което й даде възможност да подготви добре стратегията си. Фаворит в битката за елиминация до последно бе Диана, като само четирима фермери изразиха подкрепата си за Ивона.

До четвъртата битка двете запазиха равен резултат, макар и с цената на сериозни физически предизвикателства. В играта за пренасяне на кал Ивона успя да счупи рекорда на Силвия от миналия сезон на формата, като пренесе над 30 килограма кал за 7 минути.

В последната битка Ивона и Диана влязоха с равен резултат, а един единствен грешен отговор от страна на Диана предреши изхода от дуела. Македонското момиче не успя да отговори правилно на въпроса „Кой българин е основоположник на авиацията в САЩ?“. Ивона, чийто баща е летец, посочи Асен Йорданов и спечели битката и дуела със 7:6 точки. Така тя се завърна за парти във фермата, а Диана се усамоти, за да напише прощалното си писмо. 

Новини
  • Последни
  • Най-четени