Динко Вълев влиза като гост във “Фермата”

Юлияна вкарва Михо в зандана

Станалият известен като “ловец на бежанци” Динко Вълев от Ямбол влиза тази вечер във „Фермата”. Динко ще живее няколко дни наравно с останалите фермери, но като гост няма да подлежи на избиране за ратай, фермер на седмицата или дуелист. Предстои Юлияна да избере къде да спи – в богатата или бедната къща.  Динко влиза в шоуто по собствено желание и няма да вземе хонорар. „Патриот съм, бих умрял за България. Нападнат ли България, ще хвърчат глави. Ще направя всичко възможно да остана в историята. Само Господ може да ме спре“, разказва той във визитката си.

Според водещия Андрей, Динко се е превърнал в социален феномен.“Някои българи го смятат за герой, защото не усещат защита от държавата. Другите го смятат за несериозен, за клоун. Но неговото влизане ще помогне на всички нас да отговорим на много въпроси, които аз например си задавам от дете – как да се обича страната, легенда ли е, че сме гостоприемни и толерантни. Колко толерантни трябва да сме и дали изобщо трябва да сме. Надявам се, че с неговото присъствие ще помогнем да се затвори темата. Не е важен той, важни сме ние. Ако Динко ни помогне да си отговорим на малка част от въпросите, зрителите ще могат да си отговорят на въпроса кой е техният фаворит”, обяснява Андрей. 

Още в първата вечер от престоя си във фермата Динко успява да се сближи с всички, като прави купон със сръбска музика, за която специално е помолил продуцентите. Вече на градус, участниците са превъзбудени от появата на ново лице сред тях. Мария го разпитва на колко години е, с Михо се хващат на бас за пари, а Динко дори предлага на групата да напуснат пределите на фермата. Андрей коментира избора на сръбска музика, като нелогичен и влиза в спор с Иван за това дали сърбите са колили българи и редно ли е един истински патриот, който не изпуска и пиле да прехвръкне от границата, да слуша сръбска музика. 

В деня преди влизането на Динко участниците вече са изнервени до краен предел от поведението на Михо, който е в конфликт с фермера на седмицата – Юлияна. Михо смята, че трудът му е недооценен и в яростта си, изрича обида срещу Макето. Това прелива чашата на всички и Михо става първият участник, който ще прекара известно време в зандана. „Най-злобният, лицемерен и вулгарен човек. Човек, който няма акъл за пет стотинки“, казва Михо по адрес на Юлиана, отивайки към зандана. “Влизаш в зандана и не излизаш, докато не ти кажа. Извинения не ти искам”, категорична е Юлияна. Според нея Михо не е за психиатър, а за лудница. Не след дълго Юлияна решава да освободи Михо от затвора, за да го включи в общите задачи. „Михо не стоя дълго време в зандана, реших, че би ми свършил повече работа във фермерските неща. Мисля че времето, което му бях дала, му е достатъчно да прецени ситуацията. Трудно би го оправил един зандан, на по-високо ниво са му проблемите“, обяснява решението си да го освободи тя. 

Във Фермата влиза гайдарят Добри Рахнев, за да научи участниците как се свири на този инструмент. Юлияна първа го посреща, останалите го слушат с вълнение как свири. “Настръхнахме“, обяснява Краси. “Като хипнотизирани сме”, казва и Юлияна. Гайдарят им обяснява, че гайдата е най-великият български инструмент и че има няколко вида гайди – родопска, джура и македонска, или пиринска. Показва им как се обгръща гайдата, как се поема и вкарва въздух, как се надува, така че да издава постоянен тон. ”Гордея се, че моята седмица е изпълнена с българска музика, фолклор, домашна храна – все неща, които сплотяват семейството“, радва се Юлияна.  

Новини
  • Последни
  • Най-четени