Божидара Бакалова с рекорд и победа на дуела във „Фермата“

Дизайнерката спечели с медитация, Анита Гъркова напусна шоуто

Ексцентричната Божидара Бакалова защити мястото си във „Фермата“, като елиминира младата гримьорка Анита Гъркова в зрелищен дуел в неделя вечер. Тя спечели три от петте игри, като по време на последната дизайнерката изпадна в медитация и успя да виси от греда повече от 42 минути.

Три пъти повече зрители (А4+) са предпочели да наблюдават втората женска битка за сезона пред музикалното шоу по втората по гледаемост телевизия в същия времеви интервал, сочат данни на ГАРБ, което осигури на „Фермата“ в неделя вечер 45% дял при цялостната аудитория и затвърди лидерството на шоуто сред телевизионните риалити формати този сезон.

На Арената Божидара влезе със специално създадено за случая кимоно. Подкрепа за нея изразиха само Дарина, Ивона, Марина и Франческа, което не притесни дизайнерката на дрехи и тя успя да спечели още първата битка с въпроси от Алманаха, която по преценка на втория дуелист Анита носеше най-малко точки. Божидара се оказа по-добра и в стрелбата с прашка, където с 6 изстрела свали пет мишени. Фотографската памет на ВИП участничката обаче не успя да й помогне в третата битка, където двете трябваше да запомнят правилните картинки и цифри на конкретни места на таблото, лазейки през кал. Анита се оказа по-бърза в това и надви опонентката си с два пъти по-добро време.

Загубата на третата битка се оказа решаваща и за изхода от следващата, в която падналата духом Божидара се отказа от коването на мост, за да съхрани силите си за последната битка, която носи най-висок брой точки. Тази стратегия се оказа успешна, защото в последното предизвикателство – висене на греда, Анита не издържа и се отказа, а Божидара постави рекорд с висене в продължение на над 42 минути.

„В първия сезон Альона издържа да виси само 15 минути“, коментира постижението й водещият Иван.

„Духът победи“, бе лаконичният коментар на участника, изпратил Божидара на дуел - фермера на седмицата Гечо.

„Много съм щастлива, защото това беше въпрос на чест. Времето ми мина като 10 минути, пътувах до Сириус, до Плеядите, връщах се, не се шегувам. Тук решаваща роля изигра медитацията и гъвкавостта ми“, обясни победата си Божидара. Анита Гъркова посрещна загубата си със сълзи и определи отказът на Божидара да доиграе четвъртата битка като нечестен.

Новини
  • Последни
  • Най-четени