Актрисата Валерия Колева се раздели завинаги с „Фермата“ по bTV

Участничката напусна приключението след разгромяващата загуба на „Елбетица“ на Арената

Тежка раздяла преживя една от участничките във „Фермата: Нишката на живота“, а отборът й отчете най-големия си провал на Арената от началото на деветия сезон. Актрисата Валерия Колева се сбогува завинаги с приключението по bTV, след като нейният тим „Елбетица“ беше разгромен с 1 на 14 от „Канатица“ в отборния елиминационен дуел. Драматичната загуба сломи духа на зелените, които в началото на предаването стартираха като по-силния и сплотен тим.  

 

„Въобще не ми се тръгва, обожавах да играя тази игра“, каза Валерия, силно разочарована, че не може да продължи напред и че не получи достатъчно силна подкрепа от жените в отбора си. До последния момент участничките в „Елбетица“ се колебаеха дали да се обединят и да изгонят представител на силния пол. В крайна сметка те предпочетоха да запазят мъжете.

 

Валерия беше отстранена с гласуване веднага след инфарктния отборен дуел. Бившата художествена гимнастичка и настояща актриса се изправи като новобранец на Арената заедно с двама опитни в битките нейни съотборници - актьора Петър Петров и сервитьора Андрей Стефанов. От „Канатица“ им се опълчиха оперният певец Борис Добрев, земеделецът Кенан Асил и собственичката на автокъща Лилия Ел Абани.  

 

Дуелът стартира с многокомпонентна женска битка за два пендара, в която Валерия от зеления тим премери сили срещу Лилия от червения. Двете отмотаха въже от греда, издърпаха торбички с кука, развъртяха брадва и стреляха с топки по стена от дървени кубчета. На последната права Лилия успя да подкопае основата на стената и да я бутне почти наведнъж, като така донесе победа за „Канатица“.

 

Във втората, класическа битка за един пендар - коване на дъски върху мост, Андрей от „Елбетица“ мина без грешка по трасето, не изкриви нито един пирон и финишира с голяма преднина пред Борис от „Канатица“. Резултатът стана 2 на 1 за червените. 

Следващото изпитание за три пендара сблъска силни опоненти, между които отдавна тлее напрежение. В цепенето на ритловица Кенан от „Канатица“ показа феноменална бързина и сила, и остави далеч зад себе си Петър от „Елбетица“. Земеделецът влезе много по-рано във втория етап от битката, в който участниците трябваше да развинтят винт като мятат по него пясъчни торбички. След финална серия от точни удари Кенан завърши пръв, а „Канатица“ се поздравиха с 5 на 1. 

Изходът от дуела се реши преждевременно в четвъртата битка за четири пендара, в която враждуващите отбори демонстрираха познания по история на въпросите от Алманаха. За пореден път червените се справиха по-добре и триумфираха с 9 на 1. 

Въпреки че дуелът приключи с безапелационната победа на „Канатица“, отборите влязоха в традиционната щафета за пет пендара. Разпределени в три поста, представителите им показаха координация и издръжливост, и направиха истинско зрелище на Арената. Червеният тим обаче финишира с 25 секунди по-бързо. Рекапитулацията от сблъсъка показа надмощието му - 14 на 1 точки и общо 102 срещу 100 пендара в негова полза. 

 

НОВИЯТ АЛМАНАХ НА ФЕРМАТА

Продуцентите на „Фермата“ Иван Христов и Андрей Арнаудов официално ще представят петия Алманах от емблематичната поредица. Това ще се случи на 29 октомври от 17 часа в Bulgaria Mall, в компанията на героите от девети сезон на шоуто. На премиерата всеки ще може лично да се срещне със своите любими участници, за да получи снимка или автограф, както и да се сдобие с новия Алманах преди всички.

Изданието е посветено на Апостола и носи името „Васил Левски – Стратег и творец на революцията“. Автор на Алманаха е проф. Пламен Павлов, а за негова основа служи предишната му монография  „Левски – другото име на Свободата“. Тя е публикувана през 2017г. и макар да изглежда парадоксално, през изминалите шест години от излизането й, се появяват, непознати на науката османо-турски документи, чиято информация е анализирана в новия Алманах. А това означава, че читателите могат да научат нови и неизвестни обстоятелства около личността на Левски.

Новини
  • Последни
  • Най-четени