Новини
  • Последни
  • Най-четени

Яни е победител в третия сезон на "Фермата"

Той получи голямата награда от 100 000 лв., започнаха записванията за новия сезон на риалити шоуто

Яни Андреев победи в третия сезон на култовото риалити "Фермата" по bTV. След тричасово грандиозно шоу на живо земеделецът от Козлец спечели наградата от 100 000 лева. Той получи най-много точки в игрите тази вечер и 39% от зрителския вот.

След трите етапа на финала на надпреварата Яни събра общо 103 точки.

Втора в окончателното класиране остана гимнастичката Валерия Дочева с 80, а трети – танцьорът от Попово Калоян Димитров с 61 точки.

Най-голяма подкрепа от зрителите, чието гласуване беше и последният етап в състезанието, събра Калоян – 41%. Втори при зрителския вот беше Яни с 39%, а трета остана Валерия с 20%.

Амбициозната Виолета Тодорова отпадна първа от големия финал на "Фермата". Тя спечели само 9% от зрителския вот и напусна състезанието за голямата награда от 100 000 лева преди същинските битки. 

В първия етап от битката – гласуването на всички отпаднали участници, Яни Андреев получи най-много гласове и записа в актива си 22 точки. Втори се нареди Калоян Димитров с 8, а Валерия Дочева получи 6 точки като последен фаворит на бившите фермери.

Яни поведе по точки и след втория етап на големия финал.

Той построи най-високата кула от дърва, a Валерия беше най-точна в измерването на теглото на око на пирони, вълна и тор.

Яни и Валерия показаха и най-много знания по българска история на въпросите от Алманаха, като дадоха по 4 верни отговора.

Така след втория етап Яни беше с 64 точки, Валерия – с 60 точки, а Калоян  –  с 20 във временното класиране.

Чека на победителя връчи Маргарита Александрова, директор "Програма" на bTV Media Group. Тя обяви и старта на записванията за новия, четвърти сезон на "Фермата".

Третият сезон на най-позитивното и градивно риалити в българския ефир "Фермата" бе най-суровият и успешен сезон досега. Милиони зрители проследиха приключението на 20-те участници, които трябваше да съградят живот от нулата, като едновременно с оцеляването усвояваха и ценни знания по българска история, традиции и обичаи.