Иван Христов Христов/ Андрей Василев Арнаудов


Име: Иван Христов Христов/ Андрей Василев Арнаудов
Дата на раждане: 30 ноември 1979 г., София/ 8 юни 1979 г., София
Образование: висше образование - НАТФИЗ "Кръстю Сарафов", специалност актьорско майсторство за куклен театър, средно образование 22 СОУ „Г.С. Раковски”/ висше образование - СУ "Климент Охридски", Факултет по журналистика и масова комуникация, специалност "Телевизионна журналистика", средно образование 22 СОУ „Г.С. Раковски” Интереси и хобита: футбол, авиация, астрономия/ футбол, история, пътешествия

Професионален опит:

Автори, водещи и продуценти:
„Сблъсък”

Водещи и продуценти:
„Мюзик айдъл” 2
„Мюзик айдъл” 3
“Вечерното шоу на Иван и Андрей”
“Разбий Иван и Андрей”
“Къртицата”1
“Къртицата”2

Продуценти:
„10-те най”
„Рекламна пауза”
„Турболига
”Градски легенди”
„Déjà vu”
“Станция Нова” – уикенд блок
“Почивна станция”
“Терминал 7” – уикенд блок
“Всяка неделя”-копродуценти
“Папараци”
“Истински истории”

Водещи:
„Мюзик айдъл” 1

Не трудно, а направо невъзможно е да се представи професионалната биография на Иван и Андрей по отделно. Днес те са нарицателно за най-дългогодишния телевизионен тандем. Разпознаваеми и обичани са от три поколения българи – децата, които са фенове на екшън предаванията, които телевизионерите са правили през последните 5 години; българите на възраст 25 г. – 40 г., които буквално израснаха с неделните “сблъсъци” по bTV и по-възрастните сънародници на 50+, които симпатизират на “момчетата” заради всичките им авторски проекти.

За да достигнат до своя днешен успех, Иван и Андрей извървяват дълъг и изключително интензивен път на развитие. Тяхната поява в медийното пространство датира от 1997 година с емблематичното авторско предаване “Сблъсък”, когато те са просто двама никому неизвестни младежи. С ентусиазма, присъщ единствено на младостта, водещите бързо успяват да преминат през регионалната кабелна телевизия „Демо”, през кабелния канал с национален обхват ДЕН, достигайки до националния ефир на най-модерната и гледана телевизия в България – bTV. В началото те получават абсолютно неразработено време – в неделната сутрин. Само за няколко месеца предаването се превръща в любимо на голяма част от телевизионната аудитория. Популярността на наложилите се като едно име “Иван и Андрей” нараства бързо, а създаденият от тях екип от сценаристи, редактори и режисьори и до днес е част от големите им проекти.

След “Сблъсък” започва реализирането на поредица от чисто нови за българския телевизионен пазар проекти като “Мюзик Айдъл”, “Това го знае всяко хлапе”, “10-те най” и много други. Още по-опитни, по-ентусиазирани и може би малко помъдрели, през 2014 година “децата” на bTV се завръщат в най-гледаната телевизия като продуценти на риалити сериала “Истински истории” и таблоидното предаване “Папараци”. От есента на 2015 зрителите ще могат да се насладят и на зрелищния проект “Фермата”, чийто водещи и консултанти на продукцията са отново Иван и Андрей. 

Благовеста и Николай Василеви


Благовеста и Николай Василеви са сред малкото млади семейства у нас, избрали несгодите, трудностите, но и радостта на селския живот, близо до природата, вместо удобствата (и стреса) на големия град. През 1996 г. Бети и Николай продават апартамент в Пловдив, за да купят първата си крава. Година преди това посрещат гости в старата наследствена къща на Николай, която наричат „Дивата ферма”. Днес, двамата са собственици на ферма в село Горно поле, недалеч от Маджарово в Източните Родопи – един съхранен и наистина див район на България, пълен със защитени местности, приказни гледки, уникални птици и животни. Историята за фермата и собствениците й е разказ за места с поетични имена, за умни крави, за лешояди, вълци и трофеи. Николай и Бети са висшисти, заловили са се по своя воля и с голямо желание за тази работа и вече близо 20 години отглеждат животните по начин, който не е просто свободен, ами полудив.
 
Бети Василиева

Тя е химик по образование, учител по химия и биология, еколог по призвание и екскурзовод с опит от Природозащитния център “Източни Родопи” в Маджарово, изключителен кулинар, майстор на народните танци и... неизчерпаем източник на положителна енергия.

Николай Василиев

Той е зооинженер по образование, както и фермер по призвание, истински каубой, безрезервно отдаден на любовта си към животните и природата, чиито случки от ежедневието са достойно продължение на “Дивото зове”.

Новини
  • Последни
  • Най-четени