Новини

Ваня Илиева: Сега е моментът да се преоткрива България. Посетих такива места, които не знаех, че съществуват

Как и къде да пътуваме по време на пандемия?

Какви са начините да пътуваме и да се забавляваме по време на пандемия - разказват Ваня Илиева, победител във "Фермата: Пътят на една мечта", и проф. Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма.

В студиото Ваня сподели, че е обиколила над 50 държави. На въпроса коя е най-екзотичната държава, в която е била, тя отговори: "Може би Галапагос. Това са едни острови, принадлежащи на Еквадор. Там има най-различни животински видове, които няма къде на друго място да срещнеш. След това плавах оттам, 14 дни, без суша, за да стигна до Френска Полинезия."

"Много пъти в друга дестинация съм се чувствал точно като в България, например в Япония", сподели от своя страна проф. Румен Драганов.

По отношение на осъществяването на пътувания той каза: "Голямата отговорност е на организатора на пътуването. Това е ключът на добрия живот. Трябва да има организатор на пътуването -човек със сърце, с идеи, който да прочете, да провери. Сега хубавото е, че пътуването може да се проведе виртуално, това е част от информацията."

"Аз спя в хостели за по 5-10 долара, с местните. Или от точка А до точка Б се местя в рейса по време на нощта, така спестявам от нощувка. Идеята е, че всеки може да пътува", каза Ваня.

"Сега е моментът да се преоткрива България. Посетих такива места, които не знаех, че съществуват", сподели тя.

Вижте във видеото целия разговор.