Новини
  • Последни
  • Най-четени

Сергей Панайотов

Сергей Панайотов е на 42 години, от Варна, но живее в Маджарово. Управител на къща за гости. Женен, очаква първото си дете.

Сергей е дизайнер по образование, орнитолог - по желание, а по призвание е създател и мечтател. Сам реставрира 200-годишна къща, която превръща в дом за семейството си и уютен пристан за гости. Създател е и на единствения сайт за птиците в България.

„Отгледан съм от майка ми. Тя трябваше да работи на две места, затова прекарвах много време при баба ми и дядо ми, натоварен с купища задачи. Животът на село ме научи, че за да получиш нещо на масата, трябва да се скъсаш от работа“, казва той.

Любовта му към птиците го отвежда в Маджарово, където попада на изоставена къща. Местните виждат съборетина, а той визуализира своя нов дом и място за млади хора - природолюбители. С много труд успява да я реставрира. „Тази къща не е просто бизнес за мен. Мечтая чрез нея да възродя западналите, но прекрасни Източни Родопи“, казва Сергей.

Влиза във „Фермата“ с идеята да излезе като победител. „Вярвам, че ще спечеля, защото ръцете ми са сръчни, душата ми е голяма, краката ми са бързи, а кръстът - силен“, допълва той.