След съединението отново жена ще напусне „Фермата“

Конфликтната софиянка Христина Харалампиева избра да се изправи на дуел срещу бесарабската българка Лилия Семкова

В първите дни от съединението на отборите във „Фермата“, седмичният началник Александра Пенова избра на дуела, който ще се играе в неделя, 14 октомври, да се състезават отново жени. За да възстанови спокойствието в стопанството, любимката на мъжете в риалитито първо посочи конфликтната Христина Харалампиева за ратай, а след това и за първи дуелист, с което спечели симпатиите на повечето участници. В отговор 29-годишната софиянка реши за свой опонент на арената да избере близката й приятелка Лилия Семкова, която според всички е по-слаб противник във физическите двубои и е сигурен път за връщане в шоуто.

„Бях убедена, че ще ме избере за противник. Всички ме смятат за по-слаба и ме подценяват“, лаконично коментира ангелогласната Лилия, която получи подкрепата на болшинството от участниците и герданче за късмет от Александра. Зад Христина по време на дуела ще застанат приятелката й Радилена, атлетката Ваня Стамболова и най-близкия й човек във „Фермата“ - Ивайло Караньотов, който обеща да й помага с напътствия.

Началото на съединението на двата отбора – този на тукашните българи и този на емигрантите, бе поставено в понеделник с видеото, разказващо историята на собственика на стопанството, което участниците възстановяват с всекидневен труд. Видеото разчувства всички участници, които за първи път видяха и двете гледни точки относно българската емиграция.  Историята на дядо Петко успя да накара дори избухливата Христина да се разкае за поведението си и неочаквано за мнозина се извини на доскорошните си опоненти от емигрантския отбор. Извинението й обаче бе прието с недоверие, което тя побърза да оправдае, като отказа да  изпълнява ратайските задачи.

След обединението на двата отбора в петата седмица всеки участник започва своята индивидуална игра и има право да избере в коя къща да живее. За ратаи и дуелисти вече могат да бъдат избирани всички, без значение в кой отбор са били досега. Освен с усърден труд и опити за сближаване, времето на участниците във фермата е заето и с изучаване на българска история и разучаване на забравени български обичаи и традиции. Тази седмица те си припомниха събитията около Съединението на Княжество България и Източна Румелия и  успяха успешно да възстановят стария български ритуал за любов „Мара лишанка“, в който посредством обредна кукла мъжете показват симпатиите си към момите.

В петък от 21.00 ч. бесарабската българка Лилия ще подреди битките за дуела по точки, а членовете на стопанството ще разберат как са се справили със седмичните задачи.  

Новини
  • Последни
  • Най-четени